foradia subscriutegrat

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva presenta l’estudi històric i sociològic sobre la seua festa

Aquest estudi coincideix amb el centenari de la celebració dels Moros i Cristians d'Oliva, i amb el 50 aniversari de la festa com es coneix actualment

Durant l’últim any, des de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva s’ha estat treballant en un estudi sobre la seua festa. Aquest estudi s’ha fet amb motiu del centenari de les seues festes, i el 50 aniversari dels Moros i Cristians tal com es coneixen hui dia. En aquest projecte es pot veure el món de la festa, la seua història i la seua evolució fins al moment.

El divendres 16 de juliol, a les 20:30h, al Parc de l’Estació tindrà lloc la presentació oficial dels resultats de la primera part de l’estudi sociològic: l’enquesta al col·lectiu fester, en el qual, un equip de sociòlegs a càrrec de l’estudi farà una anàlisi dels resultats per a destacar aquelles parts més importants i característiques.

En la presentació d’aquesta primera part de l’estudi participarà la Colla Sarabanda d’Oliva, amb una actuació gratuïta, i que comptarà amb totes les mesures sanitàries.

La regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha destacat la gran tasca que s’ha fet des de la Federació als últims anys per a mantenir la festa viva i seguir gaudint de la seua història i la seua cultura tan arrelada al nostre municipi: “No s’han frenat a causa de la Covid-19, i han volgut preparar esdeveniments segurs i actes culturals, com l’exposició, que ha tingut un gran èxit”.

Oscar Prieto, president de la Federació, ha assenyalat que amb la crisi sanitària s’ha volgut donar importància als actes culturals “per conéixer-nos millor, saber d’on venen aquestes tradicions i valorar aquelles coses que amb el tràfec d’un any normal sembla gairebé impossible”.

Per la seua part, el regidor de Cultura, Julio Llorca, ha expressat la importància de seguir aprenent de la nostra història amb aquest estudi, que mostra el seguiment dels cent anys de la seua celebració: “Aquest estudi ens mostra les arrels d’una festa que per a tot el poble ja és tradició i forma part de la nostra cultura”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *