foradia pressupostparticipatiualcoi

Ximo Puig anuncia la construcció d’un nou conservatori de música a Alcoi

El president de la Generalitat ha visitat la ciutat d'Alcoi en la vesprada del 7 de juliol, i, a més de reunir-se amb l'alcalde d'Alcoi, també ha visitat l'exposició 'Antològica' d'Antoni Miró a l'IVAM CADA Alcoi

En la vesprada del 7 de juliol Alcoi va rebre la visita el president de la Generalitat, Ximo Puig. Durant la seua visita va reunir-se amb l’alcalde de la ciutat, Toni Francés, i van parlar sobre les principals inversions per a la ciutat, que superen els 130 milions d’euros.

A més, en aquesta visita a Alcoi, el president va anunciar que dins del Pla Edificant s’inclourà la construcció d’un nou conservatori de música, gràcies a l’ampliació de 700 milions d’euros per a aquest Pla, que s’aprovarà hui al Ple del Consell.

Per a Puig “Alcoi és una ciutat estratègica per a la Comunitat Valenciana” i per a la “capil·larització de la recuperació econòmica i social en tot el territori”, cosa que segons el president, justifica el gran nombre de projectes estratègics que la Generalitat està duent a terme a la ciutat, que arriben als 130 milions d’euros.

L’alcalde alcoià ha comentat que “l’actual conservatori està en un antic edifici modernista, amb dificultats d’accessibilitat, per la qual cosa requereix la construcció d’un nou edifici”. En principi estarà ubicat a la Beniata, i, per tant, amb aquesta nova construcció també es vol “dignificar i millorar”, una de les entrades a la ciutat d’Alcoi. Francés també ha volgut destacar el suport que està donant el govern valencià a la localitat, i que “mai un govern autonòmic s’havia implicat tant i havia fet una inversió tan important a Alcoi”.

A banda d’aquest projecte, el president i l’alcalde també han tractat altres projectes, com per exemple el que s’ha anunciat recentment, el Pla Director de l’Hospital Verge dels Lliris, amb un pressupost de 81 milions d’euros; o el Centre de Salut La Bassa, al qual es destinaran 9 milions d’euros. En matèria d’infraestructures educatives que ja s’han realitzat gràcies al Pla Edificant, s’ha parlat sobre les obres de l’IES Andreu Sempere, i de l’IES Pare Vitòria, amb 4 milions d’euros per a cadascuna; o la de l’IES Cotes Baixes, que comptarà amb una inversió de 5,1 milions d’euros, entre altres.

L’Illa de Rodes també ha estat present en la conversació de Puig i Francés. Amb aquestes obres es crearà un parc tecnològic en el qual s’ubicarà la nova seu del Districte Digital. Per a aquesta actuació la Generalitat injectarà 2,6 milions d’euros, als quals també s’han de sumar els 2,1 milions per al Centre de Turisme d’Interior, que també estarà a l’Illa.

Després de la seua reunió, el president de la Generalitat va visitar l’exposició ‘Antològica’ d’Antoni Miró a l’IVAM CADA, seguint les explicacions de Maria Guillem.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *