foradia subscriutegrat

Oliva ha adquirit l’última casa de l’Enginy de Sucre

La regidoria de Museus i Patrimoni Artístic ha formalitzat la compra de la propietat que faltava per incloure a la totalitat de l'antic edifici i poder completar la restauració

L’Ajuntament d’Oliva, amb la signatura de l’acta d’acceptació dels propietaris de la casa del carrer Enginy 8, últim immoble integrat de l’antic Enginy, ha pres possessió de l’escriptura de la casa, passant a ser, l’edifici Enginy, en tota la seua totalitat, propietat municipal.

Aquest edifici era la seua principal del procés industrial del sucre de canya, motor econòmic en la ciutat durant els segles XV i XVI, i va ser la primera instal·lació d’aquest tipus que va existir en la comarca. La seua construcció va ser voluntat dels comtes d’Oliva per a millorar el rendiment d’una activitat que els proporcionava elevades rendes.

En l’any 1992 va ser quan es va adquirir la primera casa d’aquest conjunt, i posteriorment va ser cedida per albergar la seu de l’Associació Cultural Centelles i Riusech. En 1999 es va aprovar una permuta que va incloure l’adquisició d’altres tres cases, i en 2006 es va adquirir una altra. Ara, s’ha adquirit l’última propietat per un cost de 87.000 euros, segons la taxació oficial, i la finalitat és poder completar la restauració d’aquest edifici emblemàtic per a la localitat.

Julio Llorca, regidor de Museus i Patrimoni Artístic, ha assegurat que: “aquest edifici és clau en la nostra cultura i en el patrimoni d’Oliva. Des de l’Ajuntament d’Oliva l’hem volgut conservar, i amb aquesta adquisició prompte continuarem amb la seua restauració total”. A més, el regidor ha volgut destacar que l’Enginy romandrà com a museu i acollirà exposicions en la sala que va ser batejada, com a Sala Francisco Brines.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *