foradia subscriutegrat

Castalla invertirà 51.160 euros per a l’exhumació de víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme

Aquesta inversió compta amb una ajuda de 38.370 euros de la Generalitat i l'objectiu és recuperar la memòria històrica del municipi

Des de l’Ajuntament de Castalla s’ha decidit apostar per la recuperació de la memòria històrica a la localitat, per aquest motiu van a invertir-se 51.160 euros per a dur a terme l’exhumació a les víctimes de la Guerra Civil i de la dictadura.

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, ha ajudat en aquest projecte amb 38.370 euros del total.

Les actuacions es realitzaran al cementeri municipal d’Alacant i duraran més o menys dos anys.
Antonio Bernabeu, alcalde de Castalla, ha explicat que: “la nostra intenció és ajudar a les famílies que necessiten saber on descansen les restes dels seus avantpassats amb l’objectiu que puguen descansar en el cementeri de la nostra ciutat”.

La regidora de Patrimoni, Maite Gimeno, ha informat sobre els detalls de la iniciativa, que ha sorgit després que un grup de persones de la localitat contactara amb la seua àrea per a avançar en aquest àmbit. Gimeno ha declarat que: “des del Consistori estem dispostos a apostar per la recuperació de la memòria històrica i anem a treballar de manera coordinada amb altres ajuntaments en els treballs d’identificació i exhumació”.

Les tasques començaran amb la redacció del projecte, que es farà durant l’any 2021, i les tasques d’excavació i identificació, és a dir, el treball de camp, es realitzarà en 2022.

Segons la informació que ha recavat l’Ajuntament, gràcies al treball previ de l’Associació de familiars represaliats pel franquisme del cementeri d’Alacant’ i el grup de persones castellut, fins a 25 persones de la localitat haurien sigut afusellades en aquest període històric. Així, 5 d’elles podrien trobar-se a la fossa número 32 del cementeri, on es realitzaran les excavacions, junt amb altres 14 víctimes de la Guerra Civil.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *