foradia cdturisme

L’encanteri de la Serra d’Almudaina i la seua Torre

Viu la tranquilitat d’un poble únic

A la dreta del riu Serpis, i dins de la serra que porta el seu mateix nom està la localitat d’Almudaina. Aquest poble pertany a la comarca de El Comtat, i el seu nom, que deriva de l’àrab significa ‘la ciutadella’, és a dir, que aquest municipi té el seu origen en l’època musulmana.

Amb sols 104 habitants, aquesta menuda població, llar de l’alcalde José Luis Seguí, que és el més veterà del país en el càrrec, pot oferir una visita perfecta per a gaudir de la natura, i d’alguns atractius de la localitat, com per exemple, la visita a la Torre d’Almudaina, que va ser declarada Bé d’Interés Cultural i es va incloure al Catàleg de Monuments de la Comunitat Valenciana. Aquesta construcció està dins del nucli urbà, molt a prop de l’Església Parroquial i juntament amb la Casa Abadia. La seua edificació és de planta quadrada i té uns 15 metres d’altura. La Torre actualment està convertida en un xicotet museu, gestionat pel Museu Arqueològic Provincial d’Alacant.

Un altre dels punts d’interés d’aquest municipi és El Calvari, que es pot accedir pujant pel carrer del Santíssim Crist, que té un pendent prou empinat, que està acompanyada per xipreres. Aquest és un dels paisatges més recomanables d’Almudaina.

Per a aquells que siguen amants de gaudir de la natura, que el poble estiga tan a prop de la Serra d’Almudaina és una oportunitat per a fer activitats per la muntanya, com senderisme o rutes en bicicleta. Per exemple, una de les rutes va des d’Almudaina, fins a la Lloma Redona. Té una duració d’una hora i mitja aproximadament. Des de darrere de l’Ermita del Santíssim Crist del Socorro (que pròximament serà restaurada), situada a la part alta del poble, i que es creu que va ser construïda entre 1819 i 1863, es comença aquesta excursió. Al finalitzar-la, a la Lloma Redona, trobem un vèrtex geodèsic. Des d’aquest punt es pot contemplar una bona vista del cim de Montcabrer, de la Penya del Benicadell i també del pantà de Beniarrés.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *