foradia pressupostparticipatiualcoi

Mil racons per descobrir pas a pas a Muro d’Alcoi

Coneix Muro i les seves pedanies

Al nord de la província d’Alacant, a una altitud de 399 metres, i a la comarca de El Comtat, està ubicada la localitat de Muro d’Alcoi. Aquest poble ofereix una gran quantitat d’oferta turística rural excel·lent per a tots aquells que són amants de la natura, ja que gràcies a la seua posició geogràfica es poden fer diferents rutes a paratges que estan als voltants del municipi.

Concretament la localitat ofereix cinc senders homologats, el primer d’ells és el recorregut que es realitza en direcció est de la Serra de Mariola, que comença a la Creu Roja de Muro, i acaba al mateix lloc. En aquest recorregut es passa pel Club de Tenis de la Plana, el Barranc de la Quebrantà, la caseta de la ‘Cigala’, el mas El Magre, el Racó Llobet, la Font del Xop, la de la Boronà i pel Barranc de la Curruspenya.

La segona ruta és a la Penya el Frare, que té una dificultat de la marxa fàcil i compta amb un recorregut d’uns 10 km, que es pot fer en més o menys quatre hores. El camí va pel nord de la Serra de Mariola. Comença a l’Ermita de Sant Antoni, i finalitza al mateix punt.

Per als més experts està la ruta en direcció al Benicadell, que té una dificultat més difícil, i té una distància de 21 km, que es poden fer en set hores. També és un recorregut en anell, ja que comença a la Piscina Municipal de Muro, i finalitza en la mateixa localització. Es recomana començar la ruta en direcció Gaianes i baixar pel port d’Albaida.

A més, Muro d’Alcoi té diferents pedanies, i per a poder conéixer-les també hi ha una ruta especial. Amb un total de 18 quilòmetres, i quatre hores i mitja de duració, la ruta comença per la carretera de Setla de Nunyes, i visita l’Alquerieta de Jordà, Benàmer i Turballos, i també per l’àrea recreativa de la Font del Baladre.

Però en Muro, no és tot fer senderisme, ja que, també es poden visitar diferents museus com el Museu Viu de l’Oli o la Col·lecció Museogràfica Municipal de Muro.

Altres punts d’interés que es poden veure passejant pels carrers del poble són: l’Ermita de Sant Antoni, l’Escultura del Tio Pep, les Antigues Xemeneies de fàbriques tèxtils i agràries, la Plaça del Palau de la Senyoria, la Biblioteca i l’Arxiu Municipal, el Carrer de Sant Roca, en el qual trobem la font més rellevant de la localitat, la Plaça del Matzem, amb el Castell, el Centre Social i la Casa Bono, el Parc del Batà, l’Ermita de la Mare de Deu, l’Església de Sant Joan Baptista, o l’Edifici de la Música.

Font: Belén Rivas./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *