foradia ivace

Els barris comencen les obres del Pla d’Accessibilitat

Els quatre lots de millora contemplen fer treballs en Santa Rosa i Batoi, Zona Nord, Zona Alta, i Eixample

Les obres d’accessibilitat que afecten a tots els barris alcoians han començat. Per aquests treballs l’Ajuntament ha dedicat 279350 euros de la partida de 500.000 euros inclosa en el Pressupost Municipal per al Pla d’Accessibilitat 2020.

Les accions formen part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integral (EDUSI) Alcoidemà, que està cofinançat per la Unió Europea a través dels Fons del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya, FEDER 2014-2020.

Els treballs s’han dividit en quatre lots, per barris, i s’espera que totes aquestes obres estiguen finalitzades en quatre mesos. Les principals actuacions s’estan fent en guals per a vianants, embornals, senyalitzacions de la via i verticals, escocells, rebaixes de plataforma, passos de zebra, fanals, escales, papereres, places d’aparcament, bol·lards, voreres i asfaltat de la calçada.

Les primeres obres van posar-se en marxa a principis d’agost, al carrer Barranc del Sint (La Salle), i estan dins del lot d’obres que es faran a l’Eixample. En aquest barri també s’actuarà al carrer Isabel la Catòlica, Pont de Sant Jordi, i Espronceda-Francesc Perera.

També s’han iniciat les obres al carrer Alarcón, dins del lot que correspon a la Zona Alta, on estan previstes altres intervencions als carrers Zorrilla, Capellà Navarro, i Echegaray.

Al barri Santa Rosa, les obres afectaran a tot el carrer que dona nom al barri, i ja s’està actuant al Barranquet de Soler i es preveu que vagen avançant les obres fins a arribar a la plaça Miguel Hernández. Dins d’aquest lot també està inclòs el barri de Batoi, en el qual s’actuarà al carrer Banyeres.

Pel que fa a la Zona Nord, l’avinguda Juan Gil Albert serà la que es beneficiarà d’aquestes obres, concretament en el tram comprés entre el carrer Calderón i Fontilles.

El conjunt de les obres té una inversió de 279.350 euros, que es finançarà de la partida de 500.000 euros del Pressupost Municipal per al Pla d’Accessibilitat 2020. La quantitat sobrant passarà a les actuacions del Pla 2021, algunes de les quals ja s’han posat en marxa com la de Sant Nicolauet o Sant Mateu.

Jordi Martínez, regidor d’Accessibilitat Universal, ha recordat que l’accessibilitat és present en totes les obres que es realitzen a Alcoi, i ha indicat que en 2020 es van destinar 501.946 euros en actuacions d’accessibilitat no contemplades en el Pla, és a dir, que en total s’han destinat 781.296 euros perquè Alcoi siga més accessible.

“El nostre objectiu és aconseguir l’accessibilitat universal de la ciutat en qualsevol treball o millora que es realitza i avançar cap a una ciutat més amable amb el vianant i amb totes les persones, també amb les quals tenen alguna diversitat funcional”, ha explicat el regidor.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *