foradia subscriutegrat

Comença la tercera fase de les obres en el barri ‘Els Clots’

El projecte preveu la renovació del clavegueram dels trams dels carrers per a fer-los més accessibles

Segona fase del projecte finalitzada

Aquest dimarts 15 de març ha arrancat la tercera fase del projecte de les obres previstes per al barri de ‘Els Clots’. L’objectiu d’aquesta actuació és la renovació del clavegueram i de la xarxa de proveïment d’aigua potable del carrer Rogelio Sanchis i el del tram de Gregorio Casasempere Juan entre el carrer Oliver i el carrer Pintor Laporta.

Aquestes obres previstes per a la tercera fase, consisteixen en la renovació de la xarxa de clavegueram i la xarxa de Proveïment d’aigua potable actuals. A més, també es produirà el repaviment de les voreres, adaptables a les normes d’accessibilitat i senyalització viària. 

El barri de ‘Els Clots’, situat en Alcoi, va ser construït als anys 50 durant la postguerra, per la qual cosa, amb més de mig segle de vida, la seua urbanització i alguns serveis municipals, com la xarxa de sanejament i la de proveïment d’aigua potable, necessiten una renovació per a millorar la vida dels veïns i veïnes. 

L’actuació està prevista per a un termini d’uns cinc mesos i estarà duta a terme amb un pressupost de 326.700 euros per Asfaltos y Construcciones Aitana S.L., qui va millorar el pressupost base de licitació que era de 341.022,26 euros. Cal afegir, que aquestes obres es produeixen gràcies a una subvenció de la Diputació d’Alacant.

El tècnic municipal ha expressat al seu informe sobre les obres de ‘Els Clots’ que “les limitacions pressupostàries i la magnitud econòmica de la inversió van obligar des del principi a la divisió del barri per trams de carrers que permetria anar escometent la renovació dels seus serveis, així com la reurbanització d’aquestes”.

Cal destacar que, anteriorment, en una primera fase prevista per a l’any 2019 es va produir la renovació del clavegueram del tram del carrer Llibertat entre els números 1 i 13 i el carrer Els Clots. A més, en la segona fase que va tindre lloc l’any 2020 també es va actuar en el tram del carrer Pare Vitòria entre el carrer Gregorio Casasempere Juan i el carrer Llibertat, el tram del carrer Pintor Laporta entre el carrer Gregorio Casasempere Juan i el carrer Llibertat i el tram del carrer Llibertat entre el carrer Oliver i el carrer Pintor Laporta.

Per a finalitzar la renovació completa de tots els serveis municipals del barri de ‘Els Clots’ es produirà la renovació dels trams situats en el carrer Metge Manuel Rodríguez entre el carrer Oliver i el carrer Pintor Laporta i el del carrer Pintor Laporta entre el carrer Llibertat i el carrer Metge Manuel Rodríguez.

El vicealcalde de l’Ajuntament d’Alcoi, Jordi Martínez, ha afirmat que “ens vam comprometre amb els veïns a reparar el clavegueram i les canalitzacions, continuem actuant per a millorar tots els barris de la ciutat. La xarxa de clavegueram presenta alguns problemes, sobretot, en aquelles parts de la ciutat més antigues, com és el barri de ‘Els Clots’ pel que som conscients que calia actuar. Aquesta actuació millorarà la vida de la gent que viu en aquest barri alcoià”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *