foradia pressupostparticipatiualcoi

Castalla celebra les ‘No Festes’ de Moros i Cristians amb una gala

L'esdeveniment s'ha organitzat entre l'Ajuntament, l'Agrupació de Comparses, i l'Agrupació Musical Santa Cecília

El dissabte 28 d’agost Castalla celebrarà el seu acte principal en aquest segon any sense poder traure al carrer els Moros i Cristians, una Gala Festera. Aquest esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de la localitat, l’Agrupació de Comparses i l’Agrupació Musical Santa Cecília.

La cerimònia es durà a terme al velòdrom municipal, i a pesar que el consistori ha suspés les festes de manera oficial per culpa de la pandèmia, sí que es podran celebrar actes commemoratius per a mantenir viva la flama d’aquesta festivitat.

L’esdeveniment està dividit en tres actes; el primer, un homenatge a la figura dels pregoners i les pregoneres, que són els encarregats de comunicar públicament l’inici dels Moros i Cristians. Després es realitzarà la presentació del vídeo ‘Tornarem a fer festa’, que segons ha indicat la regidora de Festes, Noelia Álvarez, és “un curt audiovisual encarregat per aquesta àrea amb l’objectiu de tornar l’ànim als comparsistes amb l’esperança posada en les pròximes festes i que puguem celebrar-les amb un alt grau de normalitat”. Aquest vídeo es veurà per primera vegada durant l’esdeveniment i comptarà amb l’acompanyament dels càrrecs festers.

L’últim acte serà a la nit, amb l’actuació de l’Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla, que interpretarà un concert de música festera sota la batuta del director Pere Vicalet.

Antonio Bernabeu, alcalde de Castalla, ha insistit en la importància de “mantenir viu el record de les nostres tradicions”, i ha informat que “a la Gala Festera podrem celebrar un acte commemoratiu de les nostres festes majors, que recarregue les piles i la il·lusió de tota la família festera”.

Encara que enguany, de l’1 al 4 de setembre no se celebren les festes en el format habitual, si que es podran realitzar alguns actes de forma puntual. Tots ells comptaran amb totes les mesures de seguretat contra la Covid-19 i tindran un caràcter extraordinari.

Els festers i festeres podran acudir a la missa major en honor a la patrona de la ciutat, la Verge de la Soledat, que se celebrarà el dia 2 de setembre. Finalment, el diumenge 5 de setembre, es llançarà un castell de focs artificials, com a símbol del fi dels actes festius.

Álvarez ha destacat “la voluntat de l’equip de govern, i de tota la família festera, de celebrar de nou les nostres festes de Moros i Cristians amb tots els actes quan la situació sanitària ens ho permeta, en condicions de seguretat per a totes les persones que participen i fan possible aquestes celebracions”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *