foradia camaraalcoi

Alcoi treballa per un pla de drogodependències i conductes addictives

Es pretén que aquest pla siga "més complet i efectiu", amb consultes per a conéixer la situació real de la ciutat i poder extraure conclusions per a dissenyar actuacions més precises

Des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) d’Alcoi s’ha finalitzat la fase de recopilació de dades per a elaborar un diagnòstic de la situació real que hi ha en la localitat, amb la finalitat d’ajudar a redactar i desenvolupar el quart Pla de Drogodependències i Altres Conductes Addictives 2022-2025.

La regidora de Polítiques Inclusives, Igualtat, Infància i Adolescència, Aranza de Gràcia, ha explicat que el que vol l’Ajuntament és que “aquest pla siga més complet, més elaborat, més treballat, perquè comptem amb tota la població d’Alcoi per a poder elaborar i per a poder combatre la drogodependència i les conductes addictives”.

Una de les principals novetats del pla és que la fase de consultes prèvia d’elaboració del pla s’ha ampliat al màxim, amb un important esforç per a arribar al nombre més grans de col·lectius i de particulars possible.

Des de l’UPCCA es treballa des de fa mesos per a poder desenvolupar el pla, amb l’objectiu d’establir noves línies d’intervenció i directrius que orienten l’actuació municipal perquè les polítiques, accions, i activitats que s’impulsen a tots els nivells incidisquen i contribuïsquen a reduir els problemes relacionats amb la drogodependència i altres conductes addictives a la ciutat.

Quan finalitze la fase d’estudi, l’equip redactor farà una jornada de presentació el dia 16 de setembre a l’Àgora, en la qual es compartiran les principals conclusions i el mapa de problemes detectats. Aquesta sessió estarà dirigida a totes i tots els agents sanitaris, socials, educatius, polítics I de seguretat, però també a tota la ciutadania d’Alcoi en general.

Fins ara, des de l’UPCCA s’han dut a terme diferents accions. En l’àmbit administratiu-divulgatiu, s’han fet enquestes, s’han fet activitats en l’àmbit familiar o individual, amb els serveis com el d’informació, orientació i atenció, i s’han fet programes com el de prevenció per a menors consumidors, així com activitats formatives per a famílies, com l’Escola de Mares i Pares ‘Emotius’ o els cursos en línia.

En l’àmbit comunitari s’han organitzat campanyes, com la del Dia Mundial sense Tabac, el Dia Mundial contra l’ús il·lícit i indegut de drogues o la campanya estival ‘Aquest estiu toca’.

Els escolars també han fet activitats i tallers, com els de ‘Explorant el cervell’, ‘Problemàtica de l’abús d’alcohol i testimoniatge’, ‘Conceptes inicials prevenció conductes addictives’, ‘Oportunitats i amenaces de les Noves Tecnologies’, ‘Cervell i addiccions’, ‘Cibertutores-Ús’, o el taller de ‘Problemàtica de la ludopatia i de les persones afectades per aquest trastorn’.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *