lasarga mediamborganica

Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives prepara la campanya ‘Contagia’t de Prevenció’

Aquesta campanya s'ha llançat amb motiu del Dia Internacional de la Lluita Contra l'ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues

El dia 26 de juny es commemora el Dia Internacional de la Lluita Contra l’ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues, amb l’objectiu de reforçar l’acció i cooperació per a aconseguir una societat lliure de consum de drogues.

Aquest dia és una oportunitat per a conscienciar sobre la importància de la prevenció local en conductes addictives visibilitzant el treball que realitzen les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana, com a actius clau de la salut local, ajudant a famílies, o en escoles i comunitats en la lluita contra les addiccions.

En la nostra comunitat hi ha 86 UPCCA, en la qual hi ha més de 100 professionals treballant en la prevenció d’aquests tipus de conductes.
Enguany, la campanya de l’ONU, es desenvolupa baix el lema ‘Millor coneixement per a una millor cura’, i fa referència al fer que el consum de drogues sempre ha estat mediat per informació errònia.

Des de les UPCCAS assenyalen que recolzen aquesta commemoració i apliquen de manera real i efectiva el lema que ha utilitzat l’ONU, realitzant un esforç quotidià des de les diferents institucions, en les seues competències, per a aconseguir els objectius que representen.

És per aquest motiu, que el dia 26 de juny la UPCCA de l’Ajuntament d’Alcoi participarà al costat de les diferents Unitats de la Comunitat Valenciana en la campanya ‘Contagia’t de prevenció’ per a informar a la ciutadania de manera clara i pròxima de les implicacions i importància de la prevenció local.

Aquesta campanya inclou un vídeo realitzat de manera conjunta i amb el missatge: “Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives són els serveis professionals i acreditats per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per a informar, orientar i treballar amb les famílies, les escoles i les comunitats, fent costat especialment a la joventut, a fi de, en paraules del secretari general de l’ONU, Antonio Guterres: “prevenir el consum de drogues i ajudar les noves generacions a portar una vida més sana i a triar el seu camí amb força i resiliència.“”.

Font: Redacció./

ajudesparentalcoi

 

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *