foradia camaraalcoi

Sanitat anuncia que es podran realitzar actes populars amb estrictes mesures sanitàries

L'ús de la mascareta serà obligatori, inclús a l'aire lliure i no es podran realitzar discomòbils

Segons ha anunciat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “realitzarem una modificació puntual i molt específica de l’última resolució publicada per Sanitat el 14 d’agost”. Aquesta modificació afecta principalment a les mesures relacionades amb les celebracions, esdeveniments o concentració de persones.

“Es podran realitzar celebracions populars, desfilades, espectacles itinerants o similars a la Comunitat Valenciana, sempre que es complisquen, de forma estricta, una sèrie de condicions de seguretat sanitària, que ben aviat seran publicades en el DOGV”, ha continuat explicant Barceló.

La consellera ha manifestat que “durant les celebracions d’esdeveniments populars o similars serà obligatori l’ús de la mascareta, inclús a l’aire lliure”, i a més, la distància interpersonal de seguretat en activitats estàtiques s’ha de garantir amb un metre i mig de distància, i en les desfilades, s’hauran de modificar els itineraris tradicionals si no es pot garantir la seguretat sanitària en l’acte.

Una altra de les condicions marcada des de Sanitat ha sigut que “no es podran realitzar revetles, discomòbils, karaokes o similars, i tampoc es permet el ball ni en exteriors ni en interiors”. Ana Barceló ha afegit que: “en aquests moments, en la Comunitat Valenciana anem per bon camí en la lluita contra la pandèmia i la vacunació avança a bon ritme, però no podem relaxar-nos el més mínim”.

Actualment, les mesures sanitàries vigents, sense afegir les modificacions, continuen limitant el nombre de persones a 10 en reunions, i 68 municipis tenen limitada la seua mobilitat nocturna.

En l’hostaleria, el tancament està a les 00:30h i el nombre màxim per taula en interior és de sis persones, i de deu en exteriors, és a dir, un aforament del 50% amb una distància de dos metres entre taules en interiors, i un aforament del 100% amb distància de metre i mig entre taules per a les terrasses. “Qualsevol activitat assimilable a l’hostaleria i restauració, que es realitze per part d’entitats festeres, han de complir escrupolosament amb la normativa vigent del sector”, ha assenyalat Barceló.

Aquests anuncis de la consellera es produeixen dies abans de començar les falles en moltes localitats del País Valencià, però, a més, deixa oberta la possibilitat que altres actes festers, com el Mig Any alcoià, puguen celebrar-se de forma modificada.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *