lasarga

11.000 escolars començaran el curs el dimecres 8 de setembre a Alcoi

Aquest dia començarà el tercer curs escolar marcat per la pandèmia, però enguany el professorat ja està vacunat, i les mesures sanitàries permeten que la tornada a les aules siga segura

El dimecres 8 de setembre arranca un nou curs escolar, i en total són 11.038 matriculats a Alcoi. Per nivells són 1.741 en Infantil, 3.436 en Primària, 2.682 en l’ESO, 704 en Batxillerat, 2.424 en FP i 51 en el CPEE Tomàs Llàcer.

Encara que aquest curs continuarà estant marcat per la pandèmia, es mantenen les mesures que van funcionar durant el curs passat, com l’ús de les mascaretes, la distància interpersonal, o la ventilació. A més, cada centre tindrà un Pla de Contingència que preveja les actuacions a realitzar per als possibles escenaris que puguen donar-se. Aquest pla està realitzat a partir del Pla de Contingència que s’ha fet per als centres públics que depenen de la Conselleria d’Educació.

Cada centre tindrà una persona responsable Covid-19, i actuarà com a interlocutora amb els serveis sanitaris quan haja de consultar algun assumpte, i coneixerà els mecanismes de comunicació eficaç que s’hagen establert amb els responsables sanitaris del seu àmbit territorial.

Les direccions dels centres hauran de garantir el compliment dels principis bàsics enfront de Covid-19, i treballarà en la programació d’accions de promoció de la salut per a pal·liar l’impacte de la pandèmia en la infància i adolescència.

L’alumnat s’organitzarà en grups de convivència estable, d’acord amb la ràtio establida per la normativa vigent.

Com a novetat, enguany es permetrà la interacció entre grups d’un mateix curs a l’aire lliure. Aquesta nova mesura té l’objectiu de flexibilitzar la limitació de contactes, però es manté la limitació d’altres interaccions.

Cal assenyalar que el personal docent i no docent dels centres educatius ja està vacunat, i açò permetrà que el professorat de suport, i el personal de suport a la inclusió puga intervenir amb normalitat en els grups de convivència estable, mantenint les mesures de prevenció personal.

Pel que fa al Pla Edificant, està a punt de licitar-se l’obra per a l’IES Andreu Sempere, que ja ha passat el període d’exposició pública i no s’han presentat les al·legacions. També està a punt de licitar-se les obres al Tomàs Llàcer, que començaran al pròxim estiu.

També s’està treballant en l’accessibilitat al voltant d’alguns centres com als Salesians Sant Vicent, al Campus d’Alcoi de la UPV, La Salle, Horta Major, Andreu Sempere o Santa Ana.

Per últim, l’últim projecte que vol destacar l’Ajuntament ha sigut el que es va aprovar als Pressupostos Participatius, el projecte Patis Actius, per a millorar els patis i els espais exteriors dels centres educatius públics i poder fer aprenentatge fora de l’aula. En aquest projecte s’invertiran 80.000 euros en 8 centres: Miguel Hernández, Romeral, Horta Major, Sant Vicent, Tomàs Llàcer, i per a les tres escoletes municipals.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *