foradia subscriutegrat

Els fons europeus ajudaran a la transformació d’Alcoi

Entre les principals accions d'aquest nou curs polític està reforçar la indústria, o fer obres al parc tecnològic de Rodes

L’Ajuntament d’Alcoi comença un nou curs polític que estarà marcat per la transformació de la ciutat, gràcies al fet que es poden finançar grans projectes amb els fons europeus.

En total s’han preparat 40 possibles actuacions, i d’elles l’Oficina de Fons Europeus va seleccionant les que millor s’adapten a les convocatòries d’ajudes que tenen dins del Pla de Recuperació Europeu 2021-2023. Algunes d’aquestes activitats podrien ser les que tracten el tema de la mobilitat sostenible, les baixes emissions, el turisme sostenible, la transformació digital i la modernització de l’administració, la rehabilitació i construcció de habitatge públic, o la rehabilitació d’edificis.

Alguns dels fons europeus ja s’han aconseguit per a projectes com els vídeos actes i la targeta ciutadana. Concretament es destinaran 220.000 euros per a la transformació digital i la modernització de l’administració.

Segons l’alcalde, Toni Francés: “el nostre Ajuntament podrà accedir a diferents línies d’aquests fons europeus perquè tenim les polítiques alineades amb els objectius europeus de sostenibilitat, de transformació digital, d’integració i d’igualtat, entre altres. Volem aprofitar al màxim aquesta finançament per millorar la qualitat de vida dels alcoians i alcoianes, i enfortir les polítiques públiques i impulsar l’estratègia que tenim per a transformar la ciutat. Ser un dels pocs municipis que serviran com a model per a desenvolupar l’Agenda Urbana 2030 ens situa en una posició preferent per a l’obtenció de fons europeus”.

Una altra de les prioritats d’aquest curs polític és executar ImpulsAlcoi, el Pla d’Impuls Industrial, que coordina i potència una trentena d’accions que busquen el desenvolupament del sector, millorar el posicionament de la indústria, fomentar el desenvolupament del talent i l’emprenedoria, reduir la bretxa de gènere en el sector, modernitzar les àrees industrials, i, impulsar la transició ecològica, la digitalització i la innovació en la indústria.

“Alcoi ha sigut, és i hi ha de seguit sent una ciutat amb protagonisme industrial, un sector que ha demostrat, més si cap, la seua vital importància durant la pandèmia, que en molts casos s’ha reinventat, superant reptes i ha posat a l’abast de la ciutadania productes bàsics en temps rècord. És una indústria generadora d’ocupació i des de l’Ajuntament ratifiquem la nostra aposta decidida per un sector històric en la nostra ciutat”, ha destacat Francés.

La millora dels polígons continuarà sent un altre punt important per al govern local, i per això, actualment està en marxa diferents actuacions als polígons de Cotes Baixes i La Beniata, però, estan previstes noves per a aquest any, que suposaran una inversió de cinc milions d’euros, que s’aportaran entre l’Ajuntament i l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), però a més el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana assumirà la construcció de la rotonda en la Zona Nord, que dona accés al polígon Cotes Baixes. Aquesta obra tindrà un cost de 900.000 euros.

Un dels projectes més importants, i que per al govern municipal és “determinant per al futur de la nostra ciutat”, és el parc tecnològic i sociocultural de Rodes. Les obres d’aquest projecte començaran a l’últim trimestre d’enguany, i està dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, Alcoidemà, que acollirà també les obres del Centre de Desenvolupament Turístic Interior, i serà seu del Districte Digital.

Aquesta actuació suposarà una inversió de 12 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament aportarà un 10%, ja que ha pogut aconseguir diferents fonts de finançament, com els Fons Europeus de Desenvolupament Regional, de la Generalitat Valenciana, o de la Diputació d’Alacant.

Els últims projectes que posarà en marxa l’Ajuntament serà l’obertura del Centre Específic de Malalts Mentals, la redacció del projecte per al tram central de Via Parc, entre La Salle i el camp de El Collao, accions per a garantir el benestar de la ciutadania i lluitar contra les desigualtats, com per exemple amb accions per a pal·liar les conseqüències de la pandèmia, o el manteniment de la ciutat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *