foradia subscriutegrat

Ximo Puig a Alcoi per a signar el conveni del parc tecnològic de Rodes

El cap del Consell ha signat a l'Ajuntament d'Alcoi l'acord pel qual aportarà 2,6 milions d'euros per a la creació d'un parc tecnològic-sociocultural en l’illa de Rodes.

Ximo Puig president de la Generalitat Valenciana va visitar ahir Alcoi per a signar el conveni mitjançant el qual el Govern autonòmic es compromet a aportar 2,6 milions d’euros per a convertir l’illa de l’antiga fosa metal·lúrgica de Rodes en un parc tecnològic-sociocultural.

Francés ha agraït la implicació personal del president Puig i l’esforç de l’Executiu valencià per a fer realitat aquest projecte, que convertirà Alcoi un referent en digitalització, robòtica i intel·ligència artificial i permetrà a la nostra ciutat “liderar els processos de canvi de la nostra economia, contribuint a la transformació impulsada des del Govern valencià i per la seua aposta per l’economia real, aquella que crea riquesa i treball de qualitat”.

Segons ha subratllat Toni Francés, “no era fàcil canviar les dinàmiques que veníem arrossegant i crear un nou sector tecnològic que aporte valor, atraga empreses, retinga talent i prepare al nostre teixit empresarial ja consolidat per a liderar eixe procés de transformació”. 

L’alcalde ha destacat que Alcoi compta per a això amb Districte Digital -part fonamental d’aquest projecte- i amb altres actors arrelats en el nostre territori com el campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València; així com amb empreses i talent local

Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que “Alcoi ha estat sempre en l’avantguarda de l’economia valenciana i ha d’estar ara bé present en aquesta nova economia basada en el coneixement”.

Puig ha remarcat que la Generalitat aposta per la descentralització i que per a això és important comptar amb referents a les comarques i diferents territoris, apostant per una capitalitat múltiple. En aquest sentit, el president ha subratllat el paper fonamental de la nostra ciutat. “Cal reforçar a ciutats com Alcoi a l’hora de plantejar temes que, com aquest, van més enllà de l’àmbit local. Com bé ha dit l’alcalde, aquest és un projecte per a la Comunitat Valenciana tal com l’entenem: un territori amb moltes mirades diferents i moltes capitalitats diferents”, ha conclòs. 

L’aportació total del Consell rondarà els cinc milions 

El projecte del parc tecnològic-sociocultural de Rodes, les obres del qual començaran en els pròxims dies i tenen un termini d’execució de 28 mesos, estan pressupostades en 7.023.185’06 euros (IVA inclòs). 

La Unió Europea, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), aportarà el 50% (3.500.000 euros) i el Consell cobreix un altre 37% del pressupost amb aquests 2,6 milions, per la qual cosa el consistori només haurà de finançar el 13% de les obres (900.000 euros).

La Generalitat té previst aportar aquest mateix any 200.000 euros, mentre que la resta es repartirà al llarg de les tres pròximes anualitats, amb 800.000 euros cadascuna d’elles. 

A aquesta inversió del Consell se sumaran altres 2,2 milions amb els quals l’Agència Valenciana de Turisme sufragarà íntegrament el Centre de Desenvolupament Turístic Interior (CDTi) projectat també a Rodes. D’aquesta manera, l’aportació total del Consell en el projecte rondarà els cinc milions d’euros. 

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *