foradia mediambient

La tardor ve carregada de programació cultural a Alcoi

Des del dia 4 de setembre el teló del Teatre Calderón va alçar-se per a portar a la ciutat una gran varietat d'espectacles i les sales d'exposicions acolliran diferents mostres

En un any normal Alcoi gaudeix d’una àmplia programació, però enguany, segons han indicat des de l’Ajuntament, amb motiu de la Capitalitat Cultural que ostenta la nostra ciutat, s’ha buscat que la programació siga més àmplia i de la qualitat més gran possible. Ara, per als pròxims mesos la ciutadania podrà triar entre una gran oferta en espectacles i exposicions.

El quatre de setembre va ser la primera actuació, a càrrec de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana; i el dia 11 de setembre va ser el torn de Xavi Castillo amb ‘Jordiet Contraataca’.

Els grups locals també tenen el seu espai, i els dies 18 i 19, la companyia teatral AmorDiscos portarà a l’escenari ‘Jamás’, el musical amb les cançons de Camilo Sesto.

L’últim cap de setmana de setembre, i dins de la programació de la Setmana Modernista, serà el torn de l’Orquestra Simfònica d’Alcoi que oferirà un concert amb música d’aquesta època.

En octubre l’entitat local ‘El Trabajo’ durà a terme una gala lírica en homenatge a Federico Chueca.

Ovidi Montllor serà el protagonista el dia 7 d’octubre amb un concert dedicat a la seua figura, en el qual actuaran Mireia Vives, Borja Penalva, David Fernández i David Cano. Aquest espectacle ha sigut organitzar per l’Escola Valenciana.

El dia 9 d’octubre, Dia del País Valencià, es donaran els premis 9 d’Octubre que compleixen ja la seua cinquena edició, i durant l’acte hi haurà un concert de la Societat Musical Nova d’Alcoi.

Dins de les activitats de la Capitalitat Cultural, també hi haurà un festival d’Orquestres els dies 10 i 17 d’octubre.
La màgia tindrà el seu espai amb Playtime de Nacho Diago, el dia 12 d’octubre; i per al dia 16, l’Associació de Sant Jordi realitzarà diferents actes amb motiu del Mig Any.

Els germans Pablo i Alejandro Turlo de 14 i 16 anys formen els Violincheli Brothers que actuaran en el Teatre Calderón el 24 d’octubre dins de la programació de l’Asociación Amigos de la Música d’Alcoi.

Per a tancar el mes, també dins de la programació de la Capitalitat Cultural serà el torn de la dansa, en concret l’Institut Valencià de Cultura realitzarà producció ‘La mort i la donzella’ coreografiada i dirigida per la il·licitana Asun Noales, una de les figures més destacades de la dansa actual.

Respecte als mesos de novembre i desembre podem avançar que al novembre tindrà lloc el ‘Treatram’, la primera Mostra de Teatre Amateur d’Alcoi i al desembre, Alcoi serà l’escenari en què s’estrene el musical de Camilo Sesto, ‘Vivir así es morir de amor’.

Pel que respecta a les exposicions, en l’IVAM CADA Alcoi hi ha diferents mostres. L’exposició de l’IVAM que es pot visitar hui dia és ‘Escultura infinita’ que reuneix el treball de 41 artistes de nacionalitat espanyola a través de 91 obres procedents, fonamentalment, de les col·leccions d’IVAM-Institut Valencià d’Art Modern, Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, Museu Pati Herreriano d’Art Contemporani Espanyol, Museu d’Art Contemporani Espanyol i Fundació Antoni Tàpies. Estarà fins a finals d’octubre.

Seguidament serà el torn per a Petjada, narrativa i concepte. Fotografia en la col·lecció de l’IVAM des de 1950, i es podrà visitar del 19 de novembre de 2021 al 24 d’abril de 2022.

En la planta de la Fundació CAM està l’exposició: ‘Cronografías’. Quasi un centenar de peces de 25 artistes ofereixen una perspectiva àmplia, però també bastant aproximada de la llibertat creativa i de la profunditat discursiva amb les quals es desemboliquen en aqueixa àrdua i apassionant tasca de suturar temps viscut i espai artístic. Estarà fins al 31 de desembre.

Així mateix, és important recordar que en la tercera planta del museu es troba la mostra ‘Vigreyos: Apologia de la ceràmica’. Vicente Gomis Casasempere, Vigreyos (Alcoi, 1935) és un artista ceramista format als Estats Units dins del corrent de l’expressionisme abstracte dels anys seixanta. La mostra, Apologia de la Ceràmica, presenta un recorregut per la producció artística de Vigreyos des dels inicis fins hui. Les peces de ceràmica mostren les influències que ha rebut de l’expressionisme abstracte, on seran una peça fonamental el seu professor Mr. Arsenault o Peter Voulkos per a desenvolupar el seu concepte d’obra artística dins de la ceràmica.

Pel que respecta als cicles expositius podem visitar fins al 30 de setembre: Temps d’Art a la Llotja de Sant Jordi, De l’exili a la lluita en el Centre Cultural Mario Silvestre i Som Artistes en el Centre Ovidi Montllor. Els substituiran en l’últim trimestre de l’any, una exposició col·lectiva de fotografia a la Llotja de Sant Jordi, Retrospectiva d’Emili Blanes en el Centre Cultural Mario Silvestre i Percepcions de Raquel Puerta en el Centre Ovidi Montllor.

La Capella de l’antic asil acull fins al 31 d’octubre la mostra ‘Territoris de la utopia’. Un conjunt de propostes artístiques reunides entorn de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana que comparteixen un interés comú per la cerca de territoris imaginats.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *