foradia pressupostparticipatiualcoi

Reconeixement a l’Antoni Miró del seu Alcoi

El pintor alcoià rep la medalla d'Or d'Alcoi i el títol de fill predilecte

En un especial acte a la sala de l’IVAM CADA ALCOI amb el cartell de complet, l’artista alcoià Antoni Miro va rebre el títol de fill predilecte i la medalla d’Or de la ciutat de mans de l’alcalde d’Alcoi Toni Francés acompanyat del president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig.

Les primeres paraules dirigides al pintor Antoni Miró les va iniciar el regidor de Cultura d’Alcoi Raül Llopis, que va donar la benvinguda a tot el món a l’acte. En línia va parlar el filòsof Fernando Castro, el qual sentia que aquest homenatge era “molt més que merescut”. I el poeta Josep Sou ens va recordar que el realisme social que pinta Miró distingeix les vessants que pren la societat.

Tot seguit les mostres d’agraïment a Miró de l’alcalde Toni Francés, “per haver aportat sempre tota la seua saviesa a la Cultura a Alcoi, on el seu nom va lligat”. L’any en el qual Alcoi és Capital Cultural Valenciana, Antoni Miró és un artista universal i posa en valor la Cultura del seu poble.

A més a més, al prendre la paraula el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig molt satisfet de estar a Alcoi a l’espai de l’IVAM va ressaltar “l’Antoni no es mostra indiferent per res, al contrari, la seua obra reflecteix l’estima, el seu art és la llibertat, pel dret de les persones”. El Sopalmo és el lloc d’encontre que activa la Cultura dels valencians, feta pels valencians.

Entre aplaudiments Antoni Miro també es va dirigir al públic amb una gran emoció pel reconeixement del seu Alcoi, “no hi han paraules, estic molt content”. Un reconeixement el qual s’uneix al dels seus companys Ovidi Montllor i Isabel-Clara Simó. Aquest reconeixement és la distinció més gran que l’Ajuntament alcoià atorga a personalitats destacades de la ciutat.

En conjunt moltes personalitats valencianes van acompanyar a l’artista en aquest dia, així van estar presents el president de les Corts Valencianes Enric Morera, la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro; el rector de la UPV d’Alcoi, Pau Bernabeu. La corporació municipal. Com també familiars, amics i companys del pintor van gaudir d’un merescut homenatge.

Galeria fotogràfica per Diana Sanus

Font: Redacció./ Fotos Diana Sanus./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *