foradia

Aprovat el conveni per a iniciar les actuacions del CDTi a l’Illa de Rodes

L'Agència Valenciana de Turisme serà qui finançarà aquestes obres, que tenen un pressupost de 2,1 milions d'euros, però en total, en tot aquest nou parc tecnològic-cultural, la Generalitat invertirà 4,7 milions

La Generalitat Valenciana ha aprovat el conveni per a iniciar les obres per a instal·lar el Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior (CDTi) en l’Illa de Rodes. Herick Campos, director general de Turisme, va explicar en la seua visita del 7 d’agost a Alcoi, que l’Agència Valenciana de Turisme es farà càrrec dels 2,1 milions d’euros del pressupost de l’obra, i per a poder començar l’obra, tan prompte com siga possible, ja hi ha compromesos 400.000 euros per a aquest exercici.

En aquesta intervenció es rehabilitarà l’antic taller de carruatges dissenyat per Timoteo Briet, de l’any 1909. Amb aquesta actuació “es retornarà a la vida un dels edificis més clarament modernistes de tot el conjunt”, han indicat des del consistori. En l’interior d’aquest edifici es distribuirà una zona de ‘coworking’, una aula polivalent per a exposicions i mostres, zones d’administració i despatxos per a Turisme i INVAT·TUR.

També hi haurà espai per a complementar la formació que ja s’ofereix en el Centre de Formació Professional de Batoi, en el qual es poden estudiar el Grau Mitjà de Serveis de Restauració, i Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia, els dos dins de la família d’Hostaleria i Turisme.

Les obres estaran dins del projecte central de Rodes, un projecte que ja s’ha aprovat i que consistirà en una intervenció amb un pressupost de 7,4 milions d’euros, dels quals, 3,7 milions els finançarà la Unió Europea, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional; la Generalitat aportarà 2,6 milions, i la resta, 1,1 milions d’euros els finançarà l’Ajuntament.

Està previst que amb aquesta transformació de Rodes, aquest lloc es convertisca en un parc tecnològic-cultural, en el qual estarà una seu de Districte Digital de la Comunitat Valenciana, i s’assentaran empreses de tall tecnològic.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha destacat que: “la implicació de la Generalitat, a través del compromís directe del president Ximo Puig i de l’Agència Valenciana de Turisme, demostra la importància d’un projecte que transcendeix el local i que serà clau per a la recuperació econòmica i la conversió industrial de la ciutat i de la Comunitat Valenciana”. Francés també ha subratllat que el CDTi donarà servei a cinc comarques, que són l’Alcoià, El Comtat, La Vall d’Albaida, La Costera i L’Alt Vinalopó, és a dir, a un total de 92 municipis, i a una població de 350.000 habitants, la qual cosa per a l’alcalde “convertirà Alcoi en un referent per al sector turístic a les comarques d’interior”.

En total, tot el projecte de Rodes suposarà una inversió de 12 milions d’euros, dels quals es preveu que de les arques municipals s’aporte el 25% d’aquesta quantitat, ja que altres administracions també invertiran en el projecte.

Font: Redacció./


bigdata

subscriutegrat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *