foradia camaraalcoi

Conferència i sessió d’escacs a càrrec de Sonia Gil

Gil és Mestra Femenina i Subcampiona d'Espanya 2020 i la seua conferència es titula 'Igualtat d'oportunitats de la dona als escacs'

Durant el matí del dissabte 25 de setembre l’Hotel Reconquista d’Alcoi acollirà una activitat d’escacs. Es tracta d’una conferència, que du com a títol ‘Igualtat d’oportunitats de la dona als escacs’, i també hi haurà una sessió de Simultànies, tot a càrrec de Sonia Gil Quílez, Mestra Femenina de la Federació Internacional d’Escacs, i Subcampiona d’Espanya Femenina 2020, i ha estat organitzat pel Club d’Escacs Tabiya Alcoi.

Actualment els escaps permet, en gran part de les competicions, que dones i homes puguen jugar junts, sent un dels pocs esports que ho fan, per la qual cosa és estranya que hi haja poques dones dins d’aquest món.

És per això que des del Club “volem conscienciar i sensibilitzar a la Societat dels valors que porta la igualtat d’oportunitats de la dona en món dels escacs, amb la finalitat no sols d’augmentar la participació de les dones en tots els àmbits dels escacs, sinó també fonamentalment visibilitzar la presència de les dones en les activitats, en la qual els homes són una gran majoria, i amb més nivell de joc. Per aquests motius, la conferència i sessions de Simultànies d’escacs, estan quasi sempre impartides per homes, i en aquesta ocasió serà impartit per una dona d’elit que serà promocionada i justament reconeguda com a dona esportista”.

Per les circumstàncies de la crisi sanitària sols participaran 10 jugadors que s’han convidat dels Clubs Tabiya Alcoi i Cocentaina, quan el nombre habitual de jugadors és de 20.

Pel que fa a Sonia Gil, és membre de la Comissió Dona i Esport de la Federació Espanyola d’Escacs, Àrbitre Internacional i Entrenadora de la Federació d’Escacs, monitora superior de la Federació Espanyola d’Escacs, presidenta d’Escacs Casino de Beniaján (Múrcia), i a més, des que era xiqueta té molts títols dins d’aquesta disciplina. Gil continua competint en tornejos importants d’elit, i actualment té 2.122 ELO FIDE (Puntuació Internacional).

L’objectiu d’aquest esdeveniment és impulsar i fomentar la participació de la dona dins de l’esport en general, però concretament dins dels escacs.

Pel protocol sanitari, no hi haurà presència de públic, però es podrà seguir la conferència a través de l’emissora local Ràdio COPE Alcoy a partir de les 12h del dissabte 25, i les partides es retransmetran en la pàgina web ajedreztabiyaalcoy.es

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *