foradia barnasants

Tres projectes de l’IES Andreu Sempere finalistes als Premis Sapiència

Aquests guardons estan concedits per la Xarxa d'Universitats Valencianes i la Conselleria d'Innovació, i premien les investigacions de l'alumnat de batxillerat

El jurat dels Premis Sapiència ha donat a conéixer als 30 finalistes de les diferents especialitats. Aquesta és la primera edició d’un projecte que reparteix suport econòmic i prestigi entre els treballs seleccionats de l’alumnat de batxillerat de tot el País Valencià.

L’organització d’aquest certamen ha estat a càrrec de la Xarxa d’Universitats Valencianes i per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i té com a objectiu fomentar la investigació entre els més joves.

Dels 30 finalistes, hi ha tres treballs d’alumnat de l’IES Andreu Sempere, de diferents disciplines: arts, humanitats, i tecnologia i enginyeria.

El treball de Lídia Carbonell, de l’àrea d’arts, du com a títol ‘Mujeres invisibles (también) en el arte’, i fa un estudi de la discriminació de les dones dins del món artístic analitzant la presència d’artistes femenines a les aules, exposicions organitzades per l’administració, nomenclàtors dels carrers d’Alcoi, o al fons artístic de l’Ajuntament; i les seues conclusions han sigut “assoladores”, segons indiquen des del centre.

Per altra banda, les alumnes Maria García i Alba Verdú han dut a terme el projecte d’humanitats, ‘La huella de la pandemia’, on s’han arreplegat indicadors econòmics sobre els efectes de la Covid-19 a la Comunitat, l’esforç de les empreses per adaptar-se, o les mesures governamentals. A més, han aportat algunes propostes.

L’últim dels premis seleccionats és el d’Andreu Raya, en l’àrea de tecnologia i enginyeria i és ‘Análisis y mejora de la sostenibilidad en centros educativos’. Per a aquest projecte s’ha analitzat un centre de referència en la matèria i s’ha comparat amb altres instituts. Raya a més, ha fet una sèrie de propostes sobre com poder millorar la sostenibilitat al centre, utilitzant materials més adequats.

A més del premi que ja rebran per ser finalistes, els treballs poden optar al Premi del Públic, i és per això que des de l’IES Andreu Sempere conviden a la població d’Alcoi a ajudar als seus alumnes. Per a poder votar sols s’ha de donar like a Yotube als vídeos de les presentacions, o a través d’aquest enllaç.

“Mujeres invisibles (también) en el arte”
“La huella de la pandèmia”
‘Análisis y mejora de la sostenibilidad en los centros educativos’

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *