foradia pressupostparticipatiualcoi

Els Horts Urbans d’Alcoi tindran subvenció de la Diputació d’Alacant

En total el consistori alcoià rebrà 4.965 euros per a la realització d'actuacions compreses dins de l'àmbit d'actuació de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Sectors Productius de la Diputació

L’Ajuntament d’Alcoi ha rebut dos subvencions de la Diputació d’Alacant, dins de la convocatòria de Subvencions a Ajuntaments i Entitats Locals Menors de la província d’Alacant. Aquestes ajudes són per a dur a terme actuacions compreses dins de l’àmbit d’actuació de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Sectors Productius de la Diputació.

La primera línia és de 1.500 euros, que durà a terme activitats formatives, com per exemple ‘Introducció a l’agricultura ecològica’ i ‘Introducció a les tècniques de compostatge’. Aquestes formacions estan dirigides als usuaris dels horts socials municipals, i instal·lació de tanques perimetrals en els horts municipals.

La segona subvenció és de 3.465, i s’aprofitarà aquest diners per a construir un hort urbà al carrer Víctor Espinós: millorar i adequar la parcel·la a la seua nova utilitat, tancament, instal·lació d’aigua de reg, fer un mur de contenció, i la senyalització de parcel·les i mobiliari.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, ha recalcat que: “la importància dels horts socials municipals i urbans que permeten que la ciutadania puga tenir un lloc on poder cultivar i produir les seues pròpies verdures i hortalisses, propiciant un espai per poder compartir tècniques i varietats de cultius entre els diferents usuaris dels horts. Al mateix temps que volem que tots els centres educatius puguen visitar i aprofitar els horts socials i urbans com a una eina didàctica molt important que complemente la teoria de les classes”.

A més, dins de la Campanya Fem Orgànica Alcoi, el regidor ha explicat que: “també volem mostrar l’aprofitament directe del compost que produeix a partir de la matèria orgànica, i formar a la ciutadania en com fer-ho, així com conéixer l’agricultura ecològica”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *