foradia pressupostparticipatiualcoi

Guanyar Alcoi manifesta satisfacció per les subvencions a la mobilitat sostenible

Gonzàlez: "Només aconseguirem una vida més saludable si ens deixem de discursos i actuem"

La plataforma municipalista Guanyar Alcoi manifesta la seua satisfacció per la mesura anunciada pel govern municipal alcoià en favor de la mobilitat sostenible. Atenent al govern local s’implementarà una partida per a subvencionar l’adquisició de vehicles de mobilitat personal i bicicletes elèctriques per a la ciutadania.

El govern municipal d’Alcoi expressa la seua voluntat de prendre una mesura que contribuirà al benestar de totes i tots els alcoians, en paraules del regidor Pablo González, “Estem molt satisfets però al mateix temps no podem més que lamentar que el govern de Toni Francés tarde tant a prendre mesures que ens beneficien com a poble. Si no estigueren tan posicionats en dir-nos que no a tot, segurament la nostra vida com a alcoianes i alcoians seria una miqueta millor”.

“Tot i que tres anys més tard que quan nosaltres ho vam proposar”, recorda el regidor Pablo González

Des de Guanyar Alcoi també es recorda que a banda de fomentar l’ús de vehicles de mobilitat personal s’ha de treballar en mesures per a millorar el transport públic per tal de fomentar el seu ús i en disminuir l’ús de l’automòbil privat a la ciutat. “La situació crítica que viu el nostre medi ambient necessita mesures reals i per això, si el govern està realment identificat amb la cura del benestar i la salut dels alcoians i alcoianes difícilment pot negar-se, a mesures que ens beneficien clarament” conclou el regidor.

Proposta de Guanyar de 2016 anava més enllà del que ara anuncia el govern del PSOE. Més en concret el prec reclamava que per a promoure l’ús de la bicicleta i del comerç local es posaren en marxa una sèrie de mesures que encara són reivindicades:

  • Que s’establisquen ajudes que es destinen a atendre les despeses derivades de la compra de bicicletes elèctriques amb pedalada assistida, bicicletes urbanes i kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques. Degut a la difícil orografia de la ciutat es podrien limitar les ajudes per a que només es subvencionaren kits o bicicletes elèctriques amb un mínim de 36 V i 9 ampers de potència. Aquestes bonificacions podrien ser sol·licitades per residents a Alcoi que adquirisquen la bicicleta elèctrica, bicicleta urbana o el kit de conversió en algun establiment local.
  • Per incentivar també l’ús de bicicletes, siguen elèctriques o no, s’ha de proveir als usuaris de llocs on poder aparcar els seus vehicles i fixar-los amb seguretat. És per això que proposem que s’instal·len aparcabicis a diverses zones de la ciutat localitzats a llocs estratègics com parcs, centres educatius i culturals, mercats… A la resta de la ciutat s’haurien d’anar instal·lant mirant de reduir les distàncies entre cada aparcabicicletes.
  • Per fer més accessible el transport en bicicleta i que no siga necessari adquirir una bicicleta proposem que s’estudie la implantació d’un servei de bicicletes públiques igual que s’ha fet a diferents municipis arreu del País Valencià.
  • Per a fomentar l’ús de les bicicletes és necessari que les ciutats disposen d’una bona xarxa de carril bici i ciclovies. Així com es contempla en el pla de mobilitat per a Alcoi realitzat al març de 2015, per la qual cosa demanem que totes les obres i actuacions que es realitzen en les vies públiques tinguen en compte aquest pla i es realitzen d’acord amb ell.

Per a Guanyar Alcoi l’ús de la bicicleta ajuda a reduir la densitat del trànsit i els embossos, les emissions de diòxid de carboni i d’agents contaminants, a més de ser saludable.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *