foradia subscriutegrat

El 35% de les obres de millora d’eficiència energètica del Centre Juvenil Cervantes serà finançat per Conselleria

Des de la Conselleria de Vivenda aportarà 350.000 euros a través d'una subvenció que venen des dels Fons FEDER de la Unió Europea

La Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha fet un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi en el qual s’ha acordat que el consistori alcoià rebrà una subvenció de 350.000 euros per a finançar les obres de millora d’eficiència energètica del Centre Juvenil Cervantes.

Aquestes ajudes estan dins dels pressupostos de la Generalitat perquè al llarg del 2022 es puguen concedir. En l’any 2021 a més, es van pagar els honoraris del redactor del projecte i del redactor de l’estudi de modelatge, que van ser 27.582 euros. El 50% d’aquest pressupost va ser finançat també per la Conselleria i la Unió Europea.

La millora energètica d’aquest edifici municipal està inclosa dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI-Alcoidemà).

Aquesta intervenció té un cost d’un milió d’euros dels quals la meitat els aportarà la Unió Europea, i des de la Conselleria d’Habitatge servirà per a pagar el 35% de l’altra part. És a dir, que l’Ajuntament assumirà el 15% del cost, uns 150.000 euros.

L’objectiu de les obres és reduir la demanda energètica amb la millora d’aïllament tèrmic, substitució de les finestres i reforçar l’interior de les façanes exteriors, així com reduir el volum per a climatitzar, la qual cosa permetrà reduir el consum energètic.

A més, també s’ha plantejat la substitució de l’actual caldera de gas per un sistema més eficient, que també permetrà dotar l’edifici d’aire condicionat. Es faran treball de millora i rehabilitació de tot l’edifici, i l’estructura serà reforçada.

Maria Baca, regidora d’Habitatge, Patrimoni i Joventut, ha explicat que: “amb aquesta subvenció queda patente l’esforç del consistori per implicar a totes les administracions en aquest projecte estratègic de la ciutat, del qual el Centre Juvenil Cervantes és una peça rellevant. Ens permetrà recuperar i actualitzar aquest important element patrimonial per a la ciutadania alcoiana, dotant-lo d’un sistema d’aprofitament energètic sostenible i eficient”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *