foradia subscriutegrat

Octubre tornarà a tindre festa en Alcoi amb el Mig Any

El president de l'Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina, i la regidora de Festes, Carol Ortiz, han llançat un comunicat explicant les possibles activitats que es realitzaran durant el mes d'octubre

Alcoi té ganes de tornar a viure la festa, i gràcies al fet que la situació està millorant per la pandèmia, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha autoritzat que es comencen a fer celebracions populars.

La regidora de Festes, Carol Ortiz, i el president de l’Associació de Sant Jordi, Juan José Olcina, s’han reunit amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per tal de presentar-li una proposta sobre activitats que es podrien fer amb les circumstàncies actuals.

Segons ha indicat Ortiz, “el document reflexa perfectament el treball que s’ha fet entre l’Associació de Sant Jordi i l’Ajuntament”, i ha declarat que: “En Alcoi som capaços de ressorgir de tot”. La regidora ha explicat que des de Conselleria s’ha donat l’enhorabona que s’ha fet a la nostra ciutat durant aquesta pandèmia, ja que “ho hem fet molt bé, i hem de continuar així si volem fer festa”.

Per la seua part, Olcina ha informat sobre les activitats que s’han presentat: “Hem intentat transmetre la nostra festa, però amb mesures sanitàries, basant-se en les condicions que marca la conselleria”. Aquestes propostes van ser valorades positivament per la conselleria.

Per tal d’acordar quines activitats es faran també s’ha parlat amb els primers trons de les filaes. Entre els actes pensats estan una sèrie d’entraetes, les quals es faran en dos recorreguts per tal d’evitar aglomeracions al ‘Cantó el Pinyó’. Un recorregut baixarà des de Sant Nicolau, i l’altre per Sant Llorenç en direcció a País Valencià.

Una altra proposta és el tradicional Concurs d’Olleta, que es farà des de les 9 del matí fins a les 3 del migdia, i es controlaran els aforaments i aglomeracions.

El president ha manifestat que des de l’Associació “volem portar més festa al carrer”, i per això s’ha pensat realitzar una espècie de desfilada, rememorant algun acte que es feia antigament. “Buscarem un acte en el qual puga participar la gent, per què la gent vol festa”. Així tot Juan José Olcina demana responsabilitat i calma a la ciutadania: “si volem unes festes en 2022, hem de comportar-se per què encara estem en una situació complicada”.

Pel que fa als actes culturals es continuaran fent, com les partides de cotos al pati del MAF, o els tradicionals sainets al Teatre Salesians. També es realitzarà la Gala que s’ha estat fent als últims anys al Teatre Calderón, i es durà a terme una exposició especial en el Museu Alcoià de la Festa que estarà basada en el centenari de l’Església de Sant Jordi. A més a més, els més menuts i menudes també podran participar d’aquests actes gràcies al concurs de pintura infantil.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *