foradia pressupostparticipatiualcoi

Xàtiva prepara la Fira Borja amb molta cultura, gastronomia i música

Aquest esdeveniment se celebrarà entre els dies 25 d'octubre i 1 de novembre, i tindrà més d'una vintena d'activitats

Des de la regidoria de Turisme, encapçalada per Raquel Caballero, s’ha presentat la programació de la Fira Borja, que se celebrarà des del 25 d’octubre a l’1 de novembre, amb més d’una vintena d’activitats culturals, turístiques i gastronòmiques.

La regidora ha manifestat que: “Portem molts mesos treballant en aquesta proposta. Una Fira que naix amb l’objectiu de donar a conéixer la ciutat bressol dels Papes Borja en l’àmbit cultural, turístic i gastronòmic, amb una programació extensa. Cal destacar a més que totes les activitats es van a realitzar en els espais que guarden relació amb la família Borja”.

Tot començarà amb la presentació al Claustre de l’Almodí del Festival Borja, que durà a la localitat una sèrie de concerts. El dijous 28, al claustre de Sant Domènec Nieves Sáez i Marian Soro portaran a terme la seua actuació musical ‘La voz en el renacimiento’; i per al divendres 29, hi ha previstes dos activitats, el concert ‘Cròniques de Germanies’, a l’església de Sant Pere, a càrrec de Capella de Ministrers, i en l’església de Sant Feliu es realitzarà el concert ‘La Veu de l’orgue al reinaixement i ara’ amb Arturo Barba, i amb degustació de dolços tradicionals.

El dia 30 continuaran les actuacions de la mà de ‘Borgias & Company’; i el concert família ‘Llibre de les bèsties’ de Capella de Ministrers.

L’església de Sant Feliu tornarà a acollir el diumenge 31 un altre concert, en aquest cas, ‘Taller de gala al voltant de Lluys del Mila’, a càrrec de Roberto Cases, i seguidament serà el torn de ‘Son renaixentistes d’orgue’.

Per a finalitzar la Fira, tindrà lloc a Sant Domènec el concert ‘El camí dels Borja’ de Boreas Musica, i en l’església de Sant Pere, Delia Agúndez i Carles Magraner duran a terme el concert ‘Claroscuro’.

Totes aquestes actuacions tindran aforament limitat i les entrades es podran adquirir per dos euros a la Casa de Cultura de Xàtiva.

La dansa també tindrà cabuda en aquest festival, i durant els dies 30 i 31 d’octubre es realitzarà un curs intensiu d’aproximació a la dansa renaixentista de la mà de Marco Bendoni; i el dia 31, es podrà gaudir a la plaça de la Seu i a Sant Domènec l’espectacle ‘Lucretiana Dansa en època dels Borja’, amb direcció de Sofia Grande i coreografia de Marco Bendoni i Bruna Gondoni.

En la plaça del Mercat es podrà gaudir el dia 31 d’octubre de l’obra de teatre familiar ‘Carro de jocs’ d’Ameba Teatre.

Altres activitats que també contindrà el Festival són una exposició de vestuari d’època a la Casa de l’Ensenyança del 25 al 29 d’octubre, una activitat per a escolars a l’església de Sant Feliu sobre l’orgue al renaixement i ara (dies 26 i 29) i un taller de música antiga al Conservatori Lluís Milan el dia 30 d’octubre a càrrec de la fundació cultural CDM.

Caballero a més a més, ha explicat que: “Recuperem les activitats escolars, que seran gratuïtes i que oferirem a tots els centres educatius de la ciutat i activitats per als més menuts amb el concert familiar al Gran Teatre i teatre al carrer. Seran els primers espectacles de carrer després de molt temps. En les activitats s’ha tractat de comptar amb professionals de Xàtiva com ara indumentàries, músics, cantants, actors i actrius de la ciutat per demostrar tot el nostre potencial com a capital cultural i destí turístic d’interior”.

Els altres dos aspectes que no poden faltar en aquesta Fira són el turisme i la gastronomia, vinculades al renaixement i a la família xativina més universal.

En l’àmbit del turisme, hi haurà rutes guiades i teatralitzades, com la ruta ‘Xàtiva ciutat natal dels Borja. Una ruta per descobrir’, o la ‘Ruta Borja’ també teatralitzada a càrrec de Teatre la Lluna. Les entrades tenen un preu de dos euros i es poden comprar a la web de turisme de Xàtiva.

Pel que fa a la gastronomia, durant els dies 29 d’octubre a l’1 de novembre es podran degustar menús dissenyats per a l’ocasió amb productes i receptes de l’època renaixentista que es podran trobar en 22 establiments de la localitat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *