foradia subscriutegrat

Alqueria d’Asnar, rutes, parcs i la història del Paper Bambú

El cor entre l'Alcoià i El Comtat

Antigament conegut com l’Alqueria de Ferris, o Ràfol Blanc, ara tot el món coneix a aquest poble de El Comtat com l’Alqueria d’Asnar, i està ubicat a la ribera del riu Serpis, en la Plana de Muro, i amb el bosc de lledoners més gran de tot el País Valenciana.

Encara que el seu terme municipal no és molt gran, l’espai està ben aprofitat i hi ha algunes àrees recreatives per a poder gaudir de la natura i d’aquest paisatge protegit del riu Serpis. Concretament hi ha dos àrees, que són la de la Font de la Pedra en la qual hi ha taules, una font i una zona amb parc infantil; i la de El Terrer.

La ubicació de l’Alqueria, tan prop de Muro d’Alcoi, o Cocentaina, fa que siga el punt perfecte per a iniciar diferents rutes per a descobrir tota la natura que hi ha a les comarques de l’Alcoià i El Comtat. Algunes de les rutes de senderisme van fins a l’Alcúdia o fins a la Font de l’Alcabar de Benimarfull.

Però a més de visitar els paratges dels voltants del poble, l’Alqueria també ofereix rutes per l’interior de la localitat, per a poder conéixer llocs d’interés, perquè han sigut motor de la seua economia, com per exemple el Museu de Paper Bambú, o l’església, el llavador o la plaça Miguel Hernández.

Respecte al Museu del Bambú, està dedicat a contar la història de la fabricació de paper en el municipi. En ell es poden veure molts objectes de l’època i algunes troballes com ossos que van trobar-se per casualitat a les obres de l’antiga seu de l’Ajuntament a Museu.

Les seues festes, dedicades a Sant Miquel Arcàngel, se celebren al mes de setembre, i enguany, s’han preparat diverses activitats per als caps de setmana, des del dia 4 al 25 de setembre, com concerts, contacontes o una cercavila de cabuts.

Font: Belén Rivas./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *