foradia pressupostparticipatiualcoi

El temps es deté a Turballos

Turballos i el record al pare Vicent

Aquesta xicoteta pedania de Muro d’Alcoi, Turballos, està als peus de la serra de Benicadell, a una altitud de 455 metres, i és un lloc molt interessant per a visitar gràcies a els seus carrers empedrats, i les cases que són molt particulars pel seu estil tan tradicional. És possible que aquestes foren unes de les causes que van atraure durant els anys 70 a moltes famílies a traslladar-se al poble per a recuperar la zona. L’impulsor d’aquesta iniciativa va ser Vicent Micó, més conegut com el popular Pare Vicent, que encara que va faltar en l’any 2018, ell sempre estarà present a Turballos gràcies a un monument que s’ha col·locat recentment a aquest poble.

Però els orígens de Turballos no van ser en aquest moment, sinó en l’època preislàmica, encara que sempre ha sigut un lloc que ha tingut població de forma intermitent. Durant el segle XX, fins a finals dels anys 70 va estar deshabitat, i és possible que per aquest motiu estiga tan bé conservat el seu nucli urbà. Aquest xicotet poble està format per un total de 18 cases, i una església, dedicada a Sant Francesc de Paula.

En ser un lloc que està molt a prop del Benicadell, ofereix també moltes possibilitats a l’hora de practicar esports en la natura, com el senderisme o el ciclisme. Alguna d’aquestes rutes van a les Coves de la Dona i el Moro, Corral Blanc, la Font del Baladre, la Penya del Frare, la Font de l’Anficosset o la de l’Arriero, o el poblat de l’Edat de Bronze de la Mola.

Font: Belen Rivas./


Una resposta de El temps es deté a Turballos

  1. Arbre ha dit:

    Estimada Pilar crec després d’analitzar les sortides de futur de Turballos, que la via més adequada de futur, és formar una cooperativa de turisme rural, amb agricultura ecològica, i restauració bona de quilòmetre cero o comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *