foradia cdturisme

“És encara més valuós quan es tracta del teu poble”, Toni Miró, Fill Predilecte d’Alcoi

L'artista alcoià ha rebut recentment el reconeixement de Fill Predilecte i Medalla d'Or d'Alcoi, un homenatge que no ha estat exempt de polèmica, però que això fa que Miró valore encara més aquests guardons

Durant la vesprada del 17 de setembre, l’artista alcoià Toni Miró va ser el protagonista de la ciutat, ja que eixe va ser dia que es va celebrar l’acte per a atorgar-li el reconeixement de Fill Predilecte i Medalla d’Or d’Alcoi. Parlem amb Miró dies després de l’acte de reconeixement.

Miró ens confessa que va rebre la notícia de ser elegit per a aquest homenatge amb sorpresa, però molt agraït: “la veritat és que estic content de que hagen tingut eixe detall”, i per a ell va ser important, perquè, encara que ja ha rebut aquest tipus de reconeixements en altres localitats, com per exemple Otos, per al pintor: “És encara més valuós quan es tracta del teu poble, per què sempre hi ha dificultats afegides, com s’ha vist”.

I és que, des del primer moment que es va anunciar aquesta proposta per part de l’Ajuntament, els partits de dreta han rebutjat la idea, inclús votant en contra a la seua candidatura. Antoni Miró opina que: “Donada la poca rellevància que té la dreta en Alcoi, de poc servia. En el moment en el qual l’esquerra decideix fer-ho, ja té la majoria de vots”. Aquesta polèmica ha durat fins a aquests últims dies, però Miró està tranquil: “El que han decidit és fer soroll. Si tenen alguna cosa que dir que vagen al jutjat, no a la premsa per a contaminar l’opinió pública amb ximpleries que saben perfectament, que no són veritat. Tot es pot comprovar, i abans de dir-ho ho podrien haver comprovat. És molt lamentable tindre una dreta així”.

Però, deixant les polèmiques enrere, finalment la proposta va tirar endavant, i Antoni Miró ja té aquests reconeixements. Continuant la conversa amb l’artista, li preguntem que què va sentir durant l’acte, i ens explica que: “No soc massa d’aquests actes solemnes, no és el que més m’atrau, a mi el que m’agrada és estar de l’estudi. En eixos esdeveniments sempre em preocupa si ho faré bé o no, o pense en si haguera dit alguna cosa que no he dit… Però la veritat és que tota la gent que em rodejava, la quantitat d’amics que van vindre, el president, l’alcalde, Sou… Van estar magnífics. Van acudir moltes personalitats destacades, i el públic va estar entregat. La veritat és que estic contentíssim, són coses que no t’esperes que passen i han passat. Estic molt content i molt agraït”.

I a pesar de la ja llarga trajectòria, i la quantitat de reconeixements que ha rebut Miró, la seua idea és “seguir treballant 30 o 40 anys més almenys”, ja que segons argumenta, encara li queden moltíssimes coses per fer.

Les persones que coneixen a Antoni Miró, sempre destaquen la seua predisposició per a portar endavant accions per a fomentar la cultura, i com ell mateix ens conta: “La cultura en general és important per a l’ésser humà, si no estaríem perduts. A la gent l’ajuda molt. La música, la poesia, la pintura, la literatura… és un conglomerat de coses que són la màxima expressió de l’ésser humà i és el que dona un benestar afegit a les persones”, i continua explicant-nos el seu compromís per la cultura: “Procure fer tot el possible perquè arribe a la quantitat més gran de gent. Si la gent estiguera més cultivada, no estarien passant la meitat de les coses que passen. És qüestió que la sensibilitat i l’educació van molt marcades per la cultura, i és importantíssim que la gent s’entretinga amb aquestes coses, que les estudie i que les profunditze, i que vaja cultivant-se, eixa és la feina que tenim de per vida, perquè mai acabes de saber suficient, sempre hi ha coses per a descobrir, i és molt important que la gent puga gaudir d’eixe benestar que proposa el món de la cultura”.

A partir d’ara, el pintor i escultor, continuarà treballant al seu taller, muntant exposicions, i oferint la cultura al poble “per què crec en això, i crec en la cultura, i és positiu. Té beneficis socials, i ens hem d’esforçar tots per a poder portar iniciatives endavant, encara que algunes persones no siguen capaços de reconéixer-lo”, conclou Antoni Miró.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *