foradia subscriutegrat

Alcoi destinarà 35.000 euros per a projectes de cooperació internacional

La Junta de Govern Local ha aprovat les bases de la convocatòria per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva a organitzacions no governamentals

Des de la Junta de Govern Local s’han aprovat les bases de la convocatòria per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva per a organitzacions no governamentals per al desenvolupament, és a dir, per a dur a terme projectes de cooperació internacional.

L’Ajuntament d’Alcoi, dins del marc de la Llei de Cooperació Internacional per al desenvolupament, pot col·laborar amb les ONGD per a promoure activitats solidàries i la cooperació activa amb els països en desenvolupament, així com la sensibilització i l’educació per al desenvolupament.

La finalitat de les bases és regular la concessió de subvencions a organitzacions no governamentals, i altres entitats no lucratives, perquè puguen fer projectes de cooperació al llarg de 2021. Aquestes ajudes es van donar per primera vegada en l’any 2016.

Per a aquesta finalitat es destinaran 35.000 euros, i s’adjudicarà la subvenció sol·licitada al projecte que major puntuació obtinga una vegada estiguen aplicats els criteris prioritaris que venen recollits en les bases.

La iniciativa amb major puntuació rebrà una subvenció de 19.000 euros com a màxim, i el segon, una subvenció de màxim 16.000 euros. En el cas que aquests dos projectes tinguen un import inferior a les quantitats màximes, la quantitat sobrant es destinarà a la següent iniciativa amb més vots, sempre que no supere els 15.000 euros, i així successivament.

Les sol·licituds podran fer-se en la Seu electrònica de l’Ajuntament d’Alcoi en el termini de vint dies hàbils, des de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província.

Les ONGD i les entitats que concórreguen, per a l’obtenció de subvencions hauran d’estar legalment constituïdes, i inscrites en els Registres Oficials pertinents, incloent-hi el Registre d’Associacions de l’Ajuntament d’Alcoi.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, ha explicat que: “Aquestes ajudes són per a entitats locals que fan una gran tasca en l’àmbit sanitari o social, entre altres, i des de l’Ajuntament sempre donen suport a aquestes iniciatives. Són ajudes que necessiten altres països, i som nosaltres els que hem de donar suport, ajudant a aquestes entitats per dur endavant diversos projectes”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *