foradia subscriutegrat

Oliva celebra el 9 d’octubre amb quasi plena normalitat

Des de la regidoria de Cultura, Música i Biblioteques, s'han programat diferents activitats amb motiu de la festa dels valencians i valencianes

El dia 9 d’Octubre, els valencians i valencianes celebrem el nostre dia, i des de la localitat d’Oliva, concretament, des de la seua regidoria de Cultura, Música i Biblioteques, s’han organitzat diferents activitats per a commemorar aquest dia.

El primer dels actes serà a les 12h i serà l’homenatge a Jaume I, que comptarà amb l’acompanyament dels balls del Grup de Danses Raval i Vila, que interpretarà la Dansà d’Oliva, i la música de la Colla Sarabanda, i l’Associació Artístic Musical d’Oliva.

La processó cívica començarà al passeig de Gregori Maians, i arribarà fins a la plaça de Jaume I, on es llegirà la Crònica de Jaume I, es farà una ofrena floral, i seguidament s’interpretarà l’Himne de la Comunitat Valenciana, a càrrec de la banda de l’Associació Artístic Musical d’Oliva. En finalitzar es farà uns castells de focs d’artifici.

A més, ja el dia 8 d’octubre tindrà lloc el concert de Dani Miquel, al Parc de l’Estació a les 17:30h. Aquest espectacle està dins de la programació del Rebombori. També es farà la IX Festa Estellés, a la plaça del riuet dels Frares a les 20:30h, on es recordarà el poeta amb la lectura dels seus versos. Podrà participar qualsevol persona, inscrivint-se abans, a través de la pàgina de Facebook de la regidoria de Cultura d’Oliva.

El dia 9 d’octubre no sols se celebra el dia dels valencians i valencianes, també celebrem al nostre territori Sant Dionís, el dia dels enamorats valencians, i patró del Gremi dels Mestres Confiters. I per aquest motiu, des de la regidoria de Comerç, Mercats i Consum, juntament amb l’Associació de Comerciants d’Oliva, s’ha organitzat el sorteig de 20 mocadores commemoratives. El sorteig es realitzarà el dia 8 d’octubre, entre tots els que hagen comprat als comerços entre els dies 30 de setembre i 7 d’octubre.

Julio Llorca, regidor de Cultura, ha explicat que: “tornem a apostar per les tradicions i la cultura del nostre municipi, amb plena seguretat i recordant la importància d’aquest dia per a tots els valencians i valencianes”. També ha fet una crida a la participació ciutadana per a participar dels actes oberts i segurs, de caràcter cultural i d’afirmació valenciana.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *