foradia camaraalcoi

Els vehicles d’emergència podran accedir al Racó Bonaventura-Canalons

Des de l'Ajuntament d'Alcoi s'ha construït un pas per a vehicles, una actuació que tingut un cost de 5.607 euros, que venen des de la Diputació d'Alacant

L’Ajuntament d’Alcoi està treballant per habilitar un pas per a vehicles d’emergència en el Racó Bonaventura-Canalons, gràcies a una subvenció de 5.607 euros que ha donat la Diputació d’Alacant, que s’ha concedit per a la conservació millora de paratges naturals municipals.

Aquest paratge Natural disposa d’una superfície aproximada de 18,34 ha. i és un corredor ecològic entre els parcs naturals del Carrascal de la Font Roja i la Serra de Mariola, coincideix amb el tram alt del riu Polop i destaca principalment per presentar un curs d’aigua durant tot l’any amb la flora i vegetació característiques d’aquest tipus d’ecosistemes, i per presentar un elevat valor paisatgístic amb grans penyals llaurats sobre la calcària per l’acció erosiva del riu Polop.

En 2019 el Consorci de Bombers d’Alacant va indicar a l’Ajuntament que s’havia d’arreglar aquest tram per a facilitar l’accés de vehicles pesats, ja que en aquest pas, es formava una massa de fang que podia produir l’estancament d’aquests transports i bloquejar el camí en cas d’incendi. Amb la intervenció que va a fer-se es facilitarà una possible intervenció en cas que fora necessari.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, ha destacat que: “L’actuació que ens han subvencionat, pensem que és una obra fonamental, està orientada a la prevenció d’incendis i contribuirà a protegir aquest paratge en cas d’alguna emergència i ens ajudarà a preservar els béns naturals i socials que presenta. Volem garantir una ordenació adequada i segura de l’ús públic i que siga compatible amb la conservació i millora de les comunitats vegetals i animals”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *