foradia subscriutegrat

Els projectes de Transparència i Participació reben 16.000 euros

L'Ajuntament d'Alcoi ha triplicat l'ajuda que es va rebre durant l'any passat, que va ser de 5.000 euros per a participació

La Diputació d’Alacant i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, han concedit a l’Ajuntament d’Alcoi, una subvenció procedent de la convocatòria de Subvencions per a municipis i mancomunitats per a fomentar la participació ciutadana, la transparència i el bon govern. Aquesta ajuda està valorada en 16.000 euros, 8.000 d’ells destinats a transparència i la resta per a projectes de participació ciutadana.

Alguns dels projectes als quals es destinaran aquests diners és el Pla de Millora del Teixit Associatiu, la realització de formació en participació ciutadana per a les entitats i associacions de veïns, la campanya dels pressupostos participatius per a la Infància, o la consulta i procés participatiu per a la contractació del servei d’autobús.

Teresa Sanjuán, regidora de Democràcia Participativa i Transparència, ha volgut destacar “el gran treball que s’ha dut a terme per part dels nostres departaments. Gràcies a totes les tasques fetes hem aconseguit triplicar les ajudes, ja que s’havia de presentar els projectes per a poder optar a la subvenció. L’any passat vam tindre 5.000 euros per a participació, aquest any seran 8.000 euros i a més, 8.000 més per a transparència. Estem satisfets d’aquest augment i seguirem treballant amb més projectes per tindre cada dia una administració més transparent i en la que la ciutadania puga participar en la presa de decisions”.

Ara mateix, aquesta regidoria té en marxa el procés de pressupostos participatius. Les propostes es podran presentar a les urnes fins al dia 17 i de forma digital fins al 24. Per a poder passar a la valoració de viabilitat tècnica i econòmica per part dels tècnics municipals, la proposta haurà de tindre un mínim de 50 avals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *