foradia subscriutegrat

Alcoi recolza amb 150.000 euros la creació de 61 empreses

La iniciativa es realitza a través del programa Inici@, no obstant això, també compta amb altres 150.000 euros del programa Consolid@

Alcoi compta amb noves empreses. L’ajuntament de la capital de l’Alcoià recolza a través del programa Inici@ la creació de 61 noves empreses. El consistori ha destinat una partida de 150.000 euros a aquesta iniciativa, encara que es complementaran amb un altre import de 150.000 euros procedents del programa Consolid@.

Entre les sol·licituds presentades, 17 empreses ja desenvolupen la seua activitat al Centre Històric. Es tracta de huit comerços, sis empreses de serveis i tres establiments d’hostaleria. D’altra banda, tres dels negocis que opten a les subvencions s’han obert en el barri de Batoi.

Precisament, aquestes dues zones de la ciutat comptaven amb prioritat en els criteris de la comissió tècnica avaluadora. Així, a les activitats situades en elles se’ls ha atorgat 25 punts, mentre que les de la resta de zones d’Alcoi han obtingut 15 punts. També s’ha previst un increment de 15 punts més en el cas que l’activitat empresarial estiga implantada en un immoble de valor històric catalogat.

Per la seua part l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha afirmat que “amb aquestes ajudes volem contribuir a la revitalització de l’activitat econòmica, especialment en determinats barris que necessiten una major dinamització. A més, la quantitat de sol·licituds rebudes és una mostra que Alcoi, malgrat la situació que hem viscut els darrers mesos i la crisi provocada per la pandèmia, és una ciutat amb dinamisme i que ofereix oportunitats per a crear nous negocis, per atraure i retenir talent“.

L’objectiu del programa Inici@ és donar suport a la creació i localització de microempreses de nova creació o a aquelles generades per transmissió de negoci, sempre que estiguen domiciliades en el terme municipal d’Alcoi, compten amb un màxim de 10 treballadors i amb una xifra de negoci inferior als 2 milions d’euros.

Cada beneficiari podrà arribar a obtenir fins a 6.000 euros d’ajuda. Per una banda, hi ha una ajuda base de 2.000 euros per a pagar despeses relacionades amb la posada en marxa i inici de l’activitat empresarial des del dia 1 d’octubre de 2019 i fins a la data en què va finalitzar el termini de presentació de sol·licituds. En aquests moments el procés es troba en fase d’esmena, que acabarà el pròxim 11 de novembre.

A més, cada empresa també podrà obtenir 1.000 euros més per a inversions en obres de condicionament i reforma de locals comercials, sempre que aquests estiguen situats en planta baixa. Aquesta quantitat podrà incrementar-se fins als 4.000 euros si la despesa es realitza en el Centre Històric d’Alcoi o en el barri de Batoi.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *