foradia subscriutegrat

Oliva acull una concentració per reivindicar la millora del servei ferroviari

A l'acte van assistir tres diputats de Compromís per sumar-se a aquestes reclamacions dels usuaris

Oliva va acollir el dissabte un acte per reclamar millores en el servei de rodalia valencià, a més de l’execució del tram Gandia-Oliva-Dénia. A la cita van estar presents el diputat en el Congrés, Joan Baldoví, junt amb els diputats en les Corts, Nathalie Torres i Josep Nadal, acompanyats tots ells de l’alcaldessa de la localitat, Yolanda Balaguer.

Aquesta reivindicació no és una novetat, encara que en l’actualitat cobra més força degut a la crisi climàtica i l’augment de les desigualtats, per aquests motius demanen un servei de transport públic “digne”.

Per la seua part, Baldoví va afirmar que “estem ací perquè els rodalies valencians són les que tenen el pitjor servei de tot l’Estat. Els que més es cancel·len, els que més retards tenen, i els que acumulen una major manca d’inversió”.

Mentre que Torres va declarar que “des de Compromís reclamem que el Govern Central cedisca a la Generalitat la gestió de les rodalies valencianes, amb el corresponent finançament. El Botànic ha demostrat gestionar de manera eficient els recursos dels valencians i valencianes per a oferir els millors serveis possibles, a pesar de l’infrafinançament“.

El pegolí Josep Nadal va explicar que “és absolutament anòmal que poblacions com Gandia, Oliva i Dénia, que es troben a escassos 40 kilòmetres, no estiguen connectades. Exigim, en nom de tota la població d’aquestes comarques, l’avanç del projecte i la construcció d’aquest tren“.

Finalment, l’alcaldessa d’Oliva va aprofitar l’ocasió exigir una solucióurgentment” al servei d’autobusos comarcals, especialment aquells que connecten Oliva amb Gandia.

Així doncs, segons afirmen, les comarques de La Marina Alta i La Safor conformen la regió europea amb més població sense connexió ferroviària.

Actualment el servei d’autobusos entre Oliva i Gandia es limita a 6 trajectes diaris, i segons han manifestat molts usuaris, pateixen retards constants. Segons un estudi de 2016 fet per la mateixa conselleria, amb un servei 15 trajectes diaris, més de 2.700 persones utilitzarien setmanalment el transport públic per desplaçar-se per la comarca, cosa que alliberaria les carreteres de molts vehicles privats.

Oliva és una de les poblacions més afectades per la falta de transport públic intercomarcal, però no és l’única. Fins a 25 poblacions pateixen la falta d’un servei adequat.

Les persones assistents a l’acte van poder deixar constància de les seues reivindicacions en uns adhesius que proclamaven “Tinc dret a un tren…” seguit de la demanada que cadascú considerava. “… perquè no som menys que altres”, “…per tindre un territori vertebrat”, “…poder moure’m de forma sostenible”, “…que ens comunique a totes les persones”, són algunes de les proclames que s’exposaren en diversos panels.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *