foradia cdturisme

Aprovat el projecte per crear oficines municipals en els dos edificis a l’altura de Rodes

L’espai també comptarà amb zones dedicades a la tecnologia i la innovació, com un coworking o allotjament temporal per a emprenedors

L’Ajuntament d’Alcoi comptarà amb oficines als edificis situats a l’altura de l’illa de Rodes. La junta de govern de l’ajuntament ja ha aprovat el projecte de les obres per a situar el conjunt de serveis administratius dins del futur Parc Tecnològic-Sociocultural de Rodes. Les actuacions consisteixen a rehabilitar i adequar els dos edificis d’habitatges situats en els números 4 I 6 del carrer Tibi.

Aquestes actuacions, a més d’habilitar oficines municipals també tindran espais de coworking o allotjament temporal per a emprenedors, a més d’una casa-museu en un dels habitatges que reproduirà les condicions de vida de principis del segle XX. La inversió prevista és de 2,3 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament d’Alcoi aporta el 55% i la Diputació d’Alacant el 45% restant.

Segons destaca el regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, “Rodes és ja una realitat que va prenent forma i que en poc temps estarà llest per exercir com a tractor d’innovació, emprenedoria i creació d’ocupació de qualitat a la nostra ciutat i al nostre territori, a banda de donar servei a la ciutadania i transformar un espai amb una qualitat arquitectònica i paisatgística excepcional“.

Per altra banda, aquesta setmana ja s’han iniciat les obres del bloc central del futur parc, unes actuacions que tenen un termini d’execució de 28 mesos i compten amb un pressupost de més de set milions, cofinançat per la Unió Europea el 50%, un 37% per part de la Generalitat i un 13% per part de l’Ajuntament d’Alcoi.

Aquest gran bloc dedicarà tota la part pròxima al carrer Vistabella a diferents espais d’ús sociocultural, com una sala d’actes, un espai museístic, l’arxiu municipal o diverses sales multifuncionals. La resta del complex, tot l’espai en l’angle format pels carrers Salvador Allende i Agres, estarà conformat per diferents naus en les quals s’assentarà un centre de desenvolupament empresarial especialitzat en les noves tecnologies i la innovació. El Districte Digital l’ha triat per a assentar la seua primera seu fora d’Alacant capital i que es completarà amb les activitats d’investigació i formació centrades en robòtica i intel·ligència artificial de la mà del campus d’Alcoi de la UPV.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *