foradia ivace

L’Ajuntament d’Alcoi vol aprovar al pròxim ple la licitació de les obres de l’Illa de Rodes

Aquests treballs estan valorats en 7,4 milions d'euros que estan finançats als 50% per la Unió Europea, i l'altra meitat per la Generalitat Valenciana i pel consistori

L’Ajuntament d’Alcoi aprovarà en el pròxim ple municipal del 6 d’abril la licitació de les obres per a transformar l’Illa de Rodes en parc tecnològic i complex cultural.

Aquests treballs tindran un termini d’execució de 28 mesos i estan valorades en 7,4 milions d’euros, dels quals, el 50% seran finançats per la Unió Europea, dins dels Fons Europeus, i l’altra part, l’aportaran conjuntament la Generalitat Valenciana, i l’Ajuntament d’Alcoi.

Es diferenciarà l’Illa de Rodes en dos parts. En primer lloc, en el bloc encarat al carrer Salvador Allende, i a la part inferior del carrer Agres, hi haurà un parc tecnològic en el qual s’instal·laran empreses, emprenedors, i start-ups. A més, també es col·locarà una de les seus del Districte Digital de la Generalitat Valenciana. Ací es desenvoluparà investigació, activitats formatives sobre robòtica i intel·ligència artificial, de la mà del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València. Aquesta institució està col·laborant juntament amb el consistori per a impulsar la transformació digital del teixit empresarial de la ciutat.

L’altra part de l’Illa, tindrà edificis situats a la part superior del Carrer Agres, i en els que donen al carrer Vistabella, que seran transformats per a tindre una sala d’actes o diverses sales multiús, destinades a accions de dinamització econòmica i empresarial. A més es contempla la creació d’un centre cultural, un centre social, una biblioteca, una aula de música, un restaurant i una ludoteca.

Els dos blocs estaran connectats per un parc públic central, en el qual es combinaran els elements modernistes i industrials recuperats amb la vegetació típica dels parcs naturals d’Alcoi.

“Amb aquestes obres assistim a l’inici d’una important recuperació del patrimoni i la història de la ciutat, un projecte ambiciós que connecta el nostre passat industrial amb un futur pròsper i il·lusionant, marcat per la tecnologia i l’emprenedoria, amb un espai per a la cultura i sempre obert a la ciutadania”, ha explicat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, que a més, ha afegit que Rodes: “contribuirà a l’atracció de noves empreses, així com a l’impuls de l’ocupació i al reforç de la nostra economia, situant a Alcoi com a referent dels sectors més capdavanters, com la robòtica, la intel·ligència artificial i la digitalització”.

A més, d’aquests treballs que van a licitar-se en l’Illa de Rodes, l’Ajuntament també vol treballar en l’aprovació de la rehabilitació del taller de carruatges construït per Timoteo Briet en 1909, un edifici modernista situat al carrer Agres, i també, els dos blocs de cases situats al carrer Tibi.

En el primer cas, seran obres valorades en 2,1 milions d’euros, finançades per l’Agència Valenciana de Turisme, que situarà allí el Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior. Pel que fa als antics habitatges, la inversió es preveu que siga de 2,3 milions d’euros, dels quals la Diputació d’Alacant aportarà el 45%, i l’Ajuntament d’Alcoi, l’altre 55%, i està previst que ací s’ubiquen les oficines municipals i els espais administratius del complex, o espais per a empreses tecnològiques.

En total, tots els treballs sumaran un total de 12 milions d’euros, dels quals es preveu que l’aportació de l’Ajuntament no supere el 25%.

La redacció del projecte va sorgir del concurs públic que va organitzar el consistori i es va adjudicar a la UTE RE_CIVIC, composta per Ramón Esteve Estudio, VVV Estudi, Isaac Montoya i Carlos Sanjuán.

El nou parc tecnològic, i complex cultural, tindrà una superfície d’11.000 metres quadrats, assentats en una parcel·la de 6.408 metres quadrats del barri de Santa Rosa d’Alcoi.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *