foradia cdturisme

Alcoi presenta una àmplia programació per visibilitzar el 25N

L’Ajuntament porta des de finals d’octubre amb diferents activitats per a tots els públics

El 25N, el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, és una data que des de l’Ajuntament d’Alcoi volen commemorar. Per aquest motiu compten amb una àmlia programació que estan portant a terme amb diferents associacions des de finals d’octubre i que té com a objectiu “treballar amb tota la ciutadania, no sols en els centres educatius”, segons va indicar la regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia durant la presentació.

El cartell que anuncia el programa ha comptat amb la partipació de diferents centres educatius, on l’alumnat ha dibuixat còmics per reflexar aquestes situacions on visibilitzen la violència de gènere. No obstant això, aquests dibuixos continuaran treballant-se a les aules, segons va indicar la regidora.

Per la seua part, la tècnica d’Igualtat, María Sellés, va anunciar les diferents activitats que,o bé ja s’han realitzat, o bé continuaran fins el pròxim 27 de novembre. Entre aquestes es troba la projecció del documental ‘No volíeu saber per què les maten?’, que tindrà lloc esta vesprada, 16 de novembre, a les 18 hores en la seu d’ACOVIFA.

Aquesta associació també serà l’encarregada d’organitzar una taula informativa el proper dijous en el mercat de Sant Roc. A més, el dia 22 a les 10 hores impartiran un taller d’empoderament, que compta amb places limitades i per al que cal inscripció prèvia. Més tard,a les 11 hores tindrà Lloc un taller de Risoteràpia, també en la seu d’ACOVIFA.

El 25 de novembre, el Dia Internacional, la plaça d’Espanya acollirà una altra taula informativa, mentre que a les 12 del migdia María Iluminada Pérez llegirà el manifest homenatge a les dones assassinades i els seus menors en 2021. Eixe mateix dia, els escolars visualitzaran en l’Àgora el documental ‘Las sin sombrero’, seguit d’un debat per tractar el tema. 

Finalment, el 27 de novembre, l’associació de Mare a Mare organitzarà a la Zona Nord un taller de violència obstètrica, on s’informarà d’aquesta pràctica per intentar previndre-la. Per altra banda, la companyia teatral Font Viva interpretarà l’obra ‘Érase una vez…’, una proposta escènica que relata les violències masclistes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *