foradia subscriutegrat

Alcoi rep 200.000 euros de fons europeus per a desenvolupar l’Agenda Urbana

El projecte d'Alcoi ha sigut el segon més ben valorat pel Ministeri en la categoria de ciutats d'entre 50.000 i 100.000 habitants

El Ministeri de Transports, Mobilitat I Agenda Urbana ha concedit a Alcoi 200.000 euros perquè l’Ajuntament puga desenvolupar el projecte pilot del Pla d’Acció Local de l’Agenda Urbana Espanyola. El projecte ha comptat amb la segona millor valoració per part de l’Administració central en la categoria de ciutats d’entre 50.000 i 100.000 habitants, amb una puntuació de 95 sobre 100. En primera posició ha quedat Sant Boi de Llobregat, a Barcelona, a una diferència de solament tres punts (98).

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha subratllat que aquesta valoració del Ministeri coincideix amb una trajectòria de reconeixements cap a la planificació estratègica duta a terme per la ciutat. “Aquesta sintonia ha sigut una constant que ens permet situar-nos en una posició estratègica a l’hora d’optar a ajudes extraordinàries com aquests fons europeus, un vertader suport per a desenvolupar la nostra Agenda Urbana i aconseguir els objectius i accions marcats en l’horitzó 2030“.

Junt amb Torrent, València, Castelló i Alacant, Alcoi és una de les cinc ciutats pilot de l’Agenda Urbana Espanyola a la Comunitat. Des del consistori han estat treballant els últims mesos per a elaborar el seu Pla d’Acció amb la finalitat d’aconseguir una ciutat més integrada i sostenible. Segons apunten des de l’Ajuntament, aquestes metes identifiquen a la ciutat, que ja desenvolupat des de fa anys altres projectes com el Pla Director Smart City, el Pla Estratègic 2020-2025 o l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), amb una inversió de 20 milions d’euros, que han comptat amb el cofinançament del 50%.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *