foradia subscriutegrat

Alcoi serà ciutat pilot d’Espanya per a l’Agenda Urbana 2030

La Junta de Govern ha aprovat el protocol general d'actuació entre la Secretaria General d'Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i l'Ajuntament d'Alcoi

Alcoi serà una de les localitats pilot d’Espanya per a elaborar l’Agenda Urbana 2030. Així ho ha aprovat la Junta de Govern Local, gràcies a l’aprovació del protocol que ha creat la Secretaria General d’Agenda Urbana del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

L’Agenda Urbana Espanyola és un document estratègic de conformitat amb els criteris establits per l’Agenda 2030, la nova Agenda Urbana de les Nacions Unides i l’Agenda Urbana per a la Unió Europea. El document busca l’assoliment de la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà.

A més, ha d’incloure un complet Pla d’Acció que complisca amb els requeriments establits en l’Agenda Urbana Europea i en l’Agenda Urbana Espanyola, amb l’objectiu de perseguir la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà en l’àmbit local i línia amb l’Agenda 2030.

També constitueix un mètode de treball i un procés per a tots els actors, tant públics com privats, que han d’intervenir a les ciutats i que busquen un desenvolupament equitatiu, just i sostenible des dels seus diferents camps d’actuació.

Aquesta estratègia ofereix un Decàleg d’Objectius Estratègics que despleguen un total de 30 objectius específics, i 291 línies d’actuació, perquè els municipis interessats puguen elaborar els seus propis Plans d’acció.

“Aquest protocol posicionarà a la nostra ciutat entre les referents per a altres municipis. Hem fet un pas molt important per a millorar el nostre posicionament per a l’obtenció de nous fons europeus i aquesta plataforma ens situa per davant d’altres ciutats per a la captació d’aquests. L’Agenda Urbana un full de ruta que marcarà l’estratègia i les accions locals a desenvolupar fins a 2030 per a aconseguir una ciutat més sostenible i integrada”, ha explicat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *