foradia subscriutegrat

Alcoi signa el protocol per a convertir la ciutat en model per a fer l’Agenda Urbana

Aquest document s'ha signat amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i en l'acte ha estat present el ministre José Luis Ábalos, i l'alcalde alcoià, Toni Francés

En el divendres 18 de juny, l’Ajuntament d’Alcoi va signar amb la Secretaria General d’Agenda Urbana i Vivenda, del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, el protocol general d’actuació que converteix a la nostra ciutat en localitat pilot de l’Agenda Urbana Espanyola.

L’acte s’ha dut a terme en la seu de la Subdelegació de Govern d’Alacant i han assistit el ministre de Transports, Mobilitat, i Agenda Urbana, José Luis Ábalos; el secretari general d’Agenda Urbana, David Lucas; la delegada del Govern de la Comunitat Valenciana, Glòria Calero; i la subdelegada del Govern de la província d’Alacant, Araceli Poblador. A més, representant a Alcoi han acudit l’alcalde, Toni Francés, i el vicealcalde, Jordi Martínez.

Francés ha destacat que: “La signatura d’aquest protocol d’actuació ens permet avançar cap al nostre objectiu d’aconseguir una ciutat més integrada i sostenible, alhora que millora el nostre posicionament per a captar nous fons europeus amb què portar endavant aquest procés de transformació. Convertir Alcoi en un dels municipis pilot de la província d’Alacant per desenvolupar l’Agenda Urbana Espanyola, és, a més, una nova mostra de la confiança depositada pel Ministeri en la nostra ciutat i en les estratègies plantejades per l’Ajuntament d’Alcoi”.

El ministre ha reconegut l’àmplia experiència d’Alcoi en la planificació estratègica i ha valorat els treballs realitzats en els últims sis mesos en el seu Pla d’acció Local.

A més d’Alcoi, hi ha altres quatre ciutats del País Valencià que participen en aquest projecte: Castelló, València, Torrent i Alacant, que també van firmar el protocol en aquest acte. Ábalos ha reivindicat la implantació de l’Agenda Urbana, perquè porta a garantir el dret a l’habitatge, a fomentar la cohesió social, a impulsar una mobilitat sostenible i vertebradora, a regenerar espais urbans i a rehabilitar el patrimoni arquitectònic.

“L’Agenda Urbana és l’instrument més eficaç per a conjugar les aspiracions econòmiques dels ciutadans amb la justícia social i la qualitat de vida i per a créixer amb equitat i de manera sostenible”, ha explicat el ministre.

Aquest protocol marca les accions que es duran a terme fins a l’any 2030, amb l’objectiu de fer dels pobles i ciutats, “àmbits de convivència amables, acollidors, saludables i conscienciats. Aquest pla estratègic, en sintonia amb les directrius de la nova Agenda Urbana de les Nacions Unides i l’Agenda Urbana per la Unió Europea, ofereix als Municipis espanyols, un decàleg d’objectius estratègics que despleguen, al mateix temps, un total de 30 objectius específics i 291 línies d’actuació”, han explicat des del consistori.

L’Ajuntament alcoià ha treballat als últims mesos per a elaborar el seu propi Pla d’Acció, que persegueixen unes metes amb la qual la ciutat està identificada i familiaritzada, com el Pla Director Smart City, el Pla Estratègic 2020-2025, o l’Estratègia de Desenrotllament Urbà Sostenible Integrat, que tindrà una inversió de 20 milions d’euros, dels quals el 50% serà de la Unió Europea.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *