foradia subscriutegrat

Mor el Ambaixador Moro durant 23 anys, Francisco Marín Quiles

L'Associació Sant Jordi ha anunciat la trista notícia

Francisco Marín Quiles, qui fora l’Ambaixador Moro en les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi durant 23 anys, ha faltat als 79 anys. La trista notícia l’ha donada a conéixer l’Associació Sant Jordi, qui afirma que “Paco Marín fou un referent per a tots els que van somniar alguna vegada amb exercir el citat càrrec”.

Francisco Marín comptava amb una veu rotunda, masculina que junt amb la interpretació que feia com a Ambaixador Moro fascinava a tots els espectadors que s’apropaven fins a la Plaça d’Espanya any rere any per a gaudir d’aquest acte i de la seua interpretació.

La primera Ambaixada la va fer amb 32 anys, corria l’any 1974. A partir d’aquell moment, Marín va assumir eixe compromís amb els alcoians fins al 2002, un període de 32 anys que de manera ininterrompuda va mostrar les seues qualitats desenvolupant aquest càrrec.

L’ASJ apunta que des de feia anys Marín formava part del quadre d’honor de l’entitat festera com a Associat d’Honor, un títol que va rebre gràcies als mèrits rellevants. Des de l’Associació també volen agrair la contribució a la Festa i mostra el seu dol a la família.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *