foradia subscriutegrat

La UA celebra la V Gala dels Premis del Consell Social

Amparo Navarro destaca el paper dels consells socials com a impulsors de la implicació de la societat en la universitat i reivindica la "investigació com a motor de progrés"

El Consell Social de la Universitat d’Alacant ja ha lliurat els seus premis anuals que reconeixen el rendiment acadèmic, les trajectòries professionals, els mèrits esportius, la implicació social I universitària, el voluntariat, la investigació I el mecenatge en la institució universitària. L’acte es va celebrar en el Paranimf sota el lema ‘Valors Comuns’. En total es van repartir 21 premis dividits en 13 categories que van rebre l’homenatge d’una àmplia representació social i política en uns guardons que ja compleixen la quinta edició.

Durant la gala, a més del reconeixement i la celebració, també va haver-hi espai per a la crítica i la reivindicació. Per la seua part, la rectora de la Universitat, Amparo Navarro, va ser l’encarregada de tancar l’acte, no sense abans lliurar el Premi Trajectòria Acadèmica de 2021 al professor José Carlos Rovira Soler, amb qui es va fondre en una emotiva abraçada. Navarro va reivindicar en la seua intervenció el paper dels consells socials per l'”impuls de la implicació de la societat en la universitat” i va felicitar els guardonats “per ser l’exemple en el qual volem formar els nostres estudiants, que com sabem són la raó de ser de la nostra activitat acadèmica“.

Abans, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual va ser clara a l’hora d’elogiar les universitats pel seu paper durant la pandèmia. Pascual va assenyalar que les universitats sempre van respondre “amb excel·lència” a les crides de la conselleria per a obtenir solucions a les dificultats del moment i va destacar que “han sabut aliar-se amb el teixit empresarial i amb els professionals perquè aquest coneixement puga ser transferit en un procés d’innovació que materialitze tot el treball investigador“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *