foradia subscriutegrat

El sistema capitalista ha fet cràc

Columna per Miguel Ripoll

No escarmenta molta, massa gent, després de tot el passat amb la pandèmia, que ha sigut un assaig de què ens passarà en pla col·lapse, de recursos i per tant financer; em referisc a l’emergència climàtica, el canvi climàtic ja no és res comparat a allò que vindrà.

Avui veient les notícies de l’única cadena que es pot veure, À Punt, un “industrial” del turisme deia que “batiremos todos los récords” referint al consum, a tots els viatges: els creuers (en els que pots ballar?, banyar-te en piscina? ) per cert a Venècia els han prohibit; i viatjar en avions que no saps ni on et porten…

Tot açò en compte de pensar a canviar rapidíssimament de model turístic, de model productiu i de fer menys la punyeta a la mare naturalesa.

Ara ja ens tenen dominats en tots els assumptes importants com hem comprovat recentment: gasolina, gas, llum, aigua (ai!, dels municipis com el d’Alcoi que tinguen per culpa del seu govern, en aquest cas PSOE, l’aigua en mans privades).

Dediquem-li més temps a la bona vida: passejar per la vora de la mar, dibuixar, llegir, escriure encara que no sapiguem (com jo), escoltant bona música (per exemple la de l’Ovidi i Toti).
En definitiva aprofitar millor el que ens ha tocat viure.

I altre tema rellevant, defensant tot allò que siga de proximitat, per exemple en els aliments: no comprar en supermercats que importen productes de països allunyats i que després se les donen d’espanyols, vanagloriant-se de “ser una de las personas más ricas de España” això sí, destruint milers de llocs de faena en la terra que vivim.

Font: M.Ripoll./


Una resposta de El sistema capitalista ha fet cràc

  1. Arbre Agulló i Guerra ha dit:

    Així és, els científics i acadèmics majoritàriament, van avisant d’un colapse, les persones en general miren cap una altra banda i a consumir.

    Cal projectar esperança. En Alcoi cal fer grans cisternes com veiem en les ciutats antigues, per tenir aigua de la pluja com a reserva estratègica. En Alcoi cal caminar a l’autonomia de l’energia, cal fer grans centrals tèrmiques i amb ajuda d’alguns molins de vent per l’hivern fins a ésser autosuficients.

    Arbre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *