foradia subscriutegrat

Ibi organitza tallers d’animació a la lectura per als alumnes de primària

Els centres educatius també tractaran aspectes com els drets humans

Des del passat mes de novembre, els centres educatius d’Ibi treballen en tallers d’animació a la lectura. Aquesta iniciativa està organitzada pel Departament d’Educació de l’Ajuntament de la localitat i a càrrec de l’Associació per al Foment del Benestar Psicològic i Social ‘RE’. Els tallers estan centrats en els drets humans i els Drets i Deures dels xiquets, xiquetes i adolescents, i seran els alumnes de 1r, 2, i 3r de primària qui els rebran.

Entre els objectius, el taller busca fomentar la motivació i l’hàbit lector en l’alumnat, desenvolupar, a través de les diferents manifestacions escrites, valors socials, d’autonomia, emocionals i ètics, aproximar a la infància els drets humans, el dret a la igualtat, llibertat, i una vida digna, així com els drets i deures dels xiquets.

Es treballarà des d’una perspectiva vivencial i activa on l’alumnat prenga el protagonisme. Al llarg de tot el taller, es portarà a terme una tècnica de gamificació, que consisteix a superar certes fites. Així, cada participant disposarà del carnet del lector que arreplegarà certes accions relacionades amb la lectura que caldrà completar cadascú al seu ritme. Aquestes accions realitzades individualment es registraran en l’àmbit grupal en el ‘diari lector’ del grup. També es fomentarà la implicació de les famílies en la motivació lectora del jovent.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *