foradia subscriutegrat

El concurs literari AMIC-Ficcions supera els 2.000 participants

L'alumnat participant procedia de 195 centres educatius de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Aragó i Catalunya Nord

La catorzena edició del concurs de literatura AMIC-Ficcions, ha superat els 2.000 participants que procedien de 195 centres educatius. 1.279 alumnes són de Catalunya, 546 del País Valencià, 248 de les Illes Balears, 1 d’Aragó i 6 de Catalunya Nord.

Les inscripcions per a poder participar van obrir-se el dia 4 d’octubre i estaran obertes fins al 7 de febrer. Pot apuntar-se qualsevol alumne de 14 a 18 anys.

Aquest certamen està enfocat a alumnes que cursen des de 2n cicle d’ESO, Batxillerat, o Cicles Formatius de Grau Mitjà. L’objectiu d’aquesta iniciativa, llançada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants i, a més, fomentar l’escriptura i la literatura catalana.

Els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs, seguint el calendari d’entrega. L’alumnat podrà participar de forma individual o en grups de tres persones.

El jurat, que decidirà quin és el relat guanyador, està format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, i valoraran la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. Els resultats es publicaran en la segona quinzena del mes d’abril, i durant el mes de maig es farà entrega dels premis i diplomes en diversos actes que es faran arreu dels territoris que participen.

Per als guanyadors els premis seran un iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone, i auricular sense cables. També es premiaran als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes presenten al concurs, i que més relats arriben a la final.

Entre els premis al professorat per províncies eixirà el Premi al Professor més motivador de cada territori, el qual estarà guardonat amb una estada de dos dies, per a dos persones, amb sopar o esmorzar inclòs.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *