foradia subscriutegrat

Sofía Muran guanya el premi a la Millor Història del concurs AMIC-Ficcions al País Valencià

El premi a la Professora més motivadora ha recaigut en Maria Jesús Tabernet Andrés. Unes 120 persones han assistit a l'entrega de premis que s'ha celebrat al Teatre Micalet de València

El jurat del concurs literari AMIC-Ficcions, format per persones vinculades al món literari i l’educació, ja ha triat als guanyadors i guanyadores de la 15a edició del certamen. Concretament, el dia 18 de maig es van fer entrega dels premis del País Valencià al Teatre Micalet de València. Enguany, d’aquest territori van participar 1.205 alumnes, i de tots ells, la guanyadora ha sigut Sofía Muran Trus, de l’IES Victoria Kent d’Elx, que ha aconseguit el premi a la Millor Història el País Valencià, i de la província d’Alacant.

‘Holodomor’ és el relat que ha fet que la il·licitana siga la guanyadora, ja que “captiva amb habilitat la tensió i l’emoció d’una situació perillosa. La descripció dels pensaments i sentiments del protagonista ajuda a establir una connexió profunda amb el lector i a sentir empatia pels personatges. L’autora tracta de manera efectiva temes complexos que conviden a reflexionar i aprofundir en la lectura”, han assegurat des de l’organització.

En aquesta entrega de premis s’ha comptat amb la presència de Marc Jiménez i Agulló, subdirector general de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüísme de la Generalitat Valenciana, que ha felicitat els finalistes per arribar fins ací després d’una participació tan elevada. A més a més, també ha tingut paraules per al professorat i la gran tasca que fan.

Un altre dels premis que s’han donat ha sigut el de professor o professora més motivadora del País Valencià, que en aquest 2023 ha estat per a Maria Jesús Taberner Andrés, del Col·legi Guadalaviar de València.

En total, dels territoris que han participat (Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Aragó i Andora), s’ha comptabilitzat una participació de 5.341 alumnes de 350 centres educatius diferents, i més de 1.800 històries publicades.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *