foradia subscriutegrat

Nova imatge de l’entorn de l’estació de Renfe

Aquestes obres de millora s'han pogut fer gràcies al cofinançament dels Fons Feder, i ara la zona té un caràcter més urbà i ordenat

Durant els últims mesos s’han estat duent a terme una sèrie d’obres d’adequació i millora dels serveis a l’estació de Renfe d’Alcoi. Aquests treballs ja han finalitzat i han dotat a la zona d’un caràcter urbà i ordenat, a més de fer-la més accessible per als vianants. A més a més, s’han habilitat dos places de mobilitat reduïda, una zona de càrrega i descàrrega i una altra per a taxis.

Una altra de les problemàtiques que s’ha solucionat ha sigut l’enllaç entre els dos trams de carril reservat per a ciclistes, s’han alineat les voreres i el traçat de la circulació dels diferents vehicles que discorren pel carrer Tirant lo Blanc, i s’ha renovat la banda de rodadora del ferm d’asfalt.

I pel que fa a la part més estètica, s’han incorporat jardineres, arbratge i nou mobiliari urbà, com per exemple bancs il·luminats, una marquesina metàl·lica per a la nova parada d’autobús, o noves papereres adossades als fanals.

Aquestes obres han format part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI-Alcoidemà), i ha estat cofinançada al 50% per la Unió Europea a través del Programa Operatiu pluriregional d’Espanya. En total ha suposat una inversió de 215.763 euros.

Per al vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez: “Aquesta obra respon a un dels objectius temàtics de la nostra planificació estratègica: la transició cap a una economia de baixes emissions de carboni. L’aportació europea dels Fons FEDER, juntament amb l’esforç inversor del consistori han permés una obra senzilla però molt important, que ha aconseguit ordenar tota la zona, redefinint-la principalment per a ús per als vianants i fent-la totalment accessible”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *