foradia subscriutegrat

Carta de les Associacions Veïnals d’Alcoi per a reflexionar sobre la gestió privada de l’aigua

Les Associacions Veïnals d’Alcoi demanen a l’Ajuntament que es consulte a la ciutadania sobre la gestió del subministrament de l’aigua d’Alcoi • Article per les Associacions Veïnals d’Alcoi

Des del Moviment Veïnal d’Alcoi fem una crida a l’Ajuntament, govern i grups polítics, amb l’objectiu de reflexionar al voltant de la importància de la participació activa dels ciutadans en totes aquelles qüestions que afecten a la ciutadania, en aquest cas al voltant de la gestió de l’aigua.

Les Associacions Veïnals d’Alcoi ens hem reunit per a reflexionar sobre la gestió de l’aigua de la nostra ciutat, tema d’importància cabdal que ha de ser debatut per tota la societat. L’aigua és un bé vital, un dret humà reconegut per Nacions Unides l’any 2010 i que pertany a tots els alcoians.

Sol·licitem, en concret al Govern Municipal, que s’iniciï un procés participatiu sobre la conveniència que la gestió de l’aigua siga pública o privada, que siga la ciutadania qui decideix, mitjançant una consulta, sobre el futur d’aquest recurs tan valuós.

En aquest procés i, previ al debat, s’ha de posar a l’abast de tots la informació veraç i necessària. Necessitem saber com ha sigut aquests 20 anys de gestió privada: quin era el rendiment de la xarxa i com l’actual, si s’han complit els requisits establits en el Pla d’Inversions marcat per l’Ajuntament, l’evolució de les tarifes, com ha sigut el control i seguiment, etc…

Amb anterioritat a la privatització a la ciutadania se li va anunciar que la gestió privada era la més beneficiosa per a tots i, malgrat una manifestació en contra i la recollida de 10.000 signatures perquè es consultés a la població, es va privatitzar. Transcorreguts més de 20 anys ja podem comptar amb els indicadors per a avaluar si ha sigut, o no, beneficiosa per als ciutadans.

Esperem que atenguen aquesta demanda i manifestem la nostra disposició per a entre tots millorar la nostra ciutat.

Font: Associacions Veïnals d’Alcoi./


Una resposta de Carta de les Associacions Veïnals d’Alcoi per a reflexionar sobre la gestió privada de l’aigua

 1. Arbre Agulló i Guerra ha dit:

  Per definició una empresa privada te com objectiu guanyar euros, per tant han de vendre més aigua per obtenir beneficis. Això va totalment en contra de la passibilitat de futur, on el canvi climàtic reduirà l’aportació d’aigua als acuifers. És una veritat de “perogrullo ” que cal tractar el tema del consum i conservació de l’aigua com a vital, aquest principi de manteniment de l’aigua com a bàsic va totalment en contra de la privatització.
  PROPOSTES
  a) Cal fer una doble xarxa d’aigua, vol dir que l’aigua de la dutxa, de rentar la roba i les vaixelles vagi a un depòsit i aquesta aigua serveixi per les descàrregues del lavabo.
  c) Cal que totes les cases unifamiliars amb terreny de jardí, construeixen cisternes per regar el jardí i per omplir piscines.
  d) Cal fer obligatori l’us de aixetes que tinguin dispersadors d’aigua, que sorti menys quan s’obren les aixetes.
  e)Altres mesures que els tecnics estudien i apliquen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *