foradia cdturisme

Bellreguard inclou la Botigueta Nova a la seua ruta patrimonial

Des del consistori s'està treballant a recuperar i fer valdre el patrimoni local, i per això, a més, s'ha instal·lat un panell explicatiu d'aquest referent

L’Ajuntament de Bellreguard ha instal·lat un panell informatiu al costat de la Botigueta Nova, ja que aquest punt s’ha incorporat a la ruta del patrimoni més destacat de la localitat. Com indiquen des del consistori, s’està treballant en la línia de recuperació i valorització del patrimoni local.

El nou panell complementa els quatre que ja es van instal·lar en 2019 juntament amb l’església de Sant Miquel, la Casa del Poble, les antigues escoles, i l’actual Casa de Cultura-Ajuntament.

“Fer valdre el nostre patrimoni és una de les línies d’acció marcades en el meu govern i no debades el motiu de creació de la regidoria el 2019”, ha explicat l’alcalde i regidor de Patrimoni, Àlex Ruiz.

Tant el nou panell, com els altres quatre, tenen textos explicatius en valencià, castellà i francés, i un codi QR per a poder accedir a més informació sobre el punt d’interés.

La botigueta de Bellreguard o Botigueta Nova de Pedro Llinares, gaudeix d’un valor patrimonial rellevant pel seu cartell publicitari de la façana, que a més, és considerat Bé de Rellevància Local del Patrimoni Cultural Valencià. Aquesta façana està composta per taulells blaus, motlurats amb relleu, i altres taulells que mostren elements geomètrics i colors contundents, d’estil Déco. En la part inferior dreta està la marca de la fàbrica.

Des de l’Ajuntament, gràcies a un conveni amb la família propietària, s’han realitzat els tràmits i tasques de restauració i conservació del panell ceràmic i de la façana.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *