foradia subscriutegrat

Alcoi tindrà grans projectes en 2022

L'Ajuntament de la ciutat ha indicat que durant 2022 "es preveu seguir amb la rehabilitació de Rodes i abordar altres projectes importants"

Des de l’any 2017 Alcoi està duent a terme l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, l’EDUSI-Alcoidemà. Aquest projecte compta amb una inversió de 20 milions d’euros, que estan cofinançats al 50% per la Unió Europea a través del Programa Operatiu FEDER de Creixement Sostenible 2014-2020.

Ara mateix l’EDUSI, segons ha informat el govern local: “es troba en un grau de maduresa molt avançat, amb el 85% d’operacions ja seleccionades i amb un 20% d’operacions ja executades, la qual cosa suposa una inversió materialitzada de quatre milions d’euros”. A més, hi ha un altre paquet d’intervencions, dels quals ja s’han licitat deu milions d’euros, i quedaria pendent licitar un 30% del total.

La idea del consistori és aconseguir el 50% de l’execució de les operacions durant el pròxim 2022 i completar l’estratègia dins els terminis previstos, és a dir, en desembre de 2023.

Els projectes del pla estan estructurats al voltant de quatre Objectius Estratègics com millorar l’accés, l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i la comunicació; donar suport a la transició cap a una economia de baixes emissions de carboni; preservar i protegir el medi ambient i fomentar l’eficiència de recursos, i, per últim, fomentar la inclusió social i la lluita contra la pobresa.

Algunes de les actuacions que ja s’han fet són: la posada en marxa de l’Administració Electrònica, la reurbanització del carrer Entença i les millores introduïdes en aquesta via que fan que es millore la mobilitat i accessibilitat, les obres de Sant Francesc, Ramón y Cajal, Placeta Creu Roja i Sant Domenech; la reurbanització del carrer Sant Jaume; l’adequació i millora de l’entorn de l’estació de Renfe, o la rehabilitació dels ponts de Sant Jordi i Viaducte, entre molts altres.

Un dels projectes més importants dins del programa EDUSI-Alcoidemà és la rehabilitació del complex industrial de Rodes, que ha començat ja a finals de 2021, i que té la intenció de convertir aquest espai en un parc tecnològic-sociocultural. Les obres estan valorades en 7 milions d’euros, i el 50% d’aquesta xifra serà finançada pels fons FEDER de la Unió Europea. La Generalitat Valenciana aportarà 2,6 milions, i l’Ajuntament d’Alcoi pagarà els 900.000 restants.

En aquest 2022 es començarà un altre projecte, que serà la reforma del Centre Juvenil Cervantes. Amb aquesta actuació es potenciarà la seua eficiència energètica. La Passarel·la de Cervantes també es beneficiarà de millores durant aquest any, i es connectarà per davall del pont de Maria Cristina (el tram del llit del riu Riquer ja urbanitzat), amb la ciclovía que es prolonga cap al pont de Fernando Reig.

Es rehabilitaran dos edificis municipals per a poder generar habitatge públic al número 14 del carrer La Sardina i al número 13 del carrer Sant Maure.

Finalment, també hi haurà espai per a les tecnologies de la informació i comunicació, i enguany començarà a funcionar la Plataforma Smart, que segons indiquen des de l’Ajuntament “es convertirà en l’element integrador del projecte Smart City d’Alcoi, ja que permetrà la interconnexió i facilitarà una visió única i una gestió centralitzada i integrada de la informació”. Alguns dels elements que es podran veure dins del projecte serà l’enllumenat intel·ligent, els sensors ambientals o els aparcaments intel·ligents.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *